Καούρες στην εγκυμοσύνη

Οι καούρες της εγκυμοσύνης οφείλονται στην παρουσία της προγεστερόνης, της ορμόνης που παράγει ο πλακούντας... για να υποστηρίξει την εγκυμοσύνη, η οποία όμως προκαλεί χαλάρωση όλων των λείων μυϊκών ινών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων και των μυών του γαστρεντερικού σωλήνα.

Έτσι οι τροφές κινούνται αργά στο στομάχι και στο έντερο, δίνοντας στον οργανισμό σας την ευκαιρία να απορροφήσει όλες εκείνες τις θρεπτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για σας και το μωρό σας, προκαλώντας όμως δυσπεψία και δυσκοιλιότητα. Η χαλάρωση των σφιγκτήρων του οισοφάγου έχει σαν αποτέλεσμα την εύκολη παλινδρόμηση της τροφής από το στομάχι προς τον οισοφάγο, γεγονός που προκαλεί τις καούρες. Το φαινόμενο επιδεινώνεται μετά από πρόσληψη μεγάλης ποσότητας φαγητού, ιδιαίτερα αν ακολουθήσει κατάκλιση αμέσως μετά.

Οι καούρες της εγκυμοσύνης είναι ένα συχνό σύμπτωμα, και δυστυχώς μπορεί να διαρκέσει σε όλη την εγκυμοσύνη.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε κάποια μέτρα τα οποία θα μειώνουν την ένταση και τη διάρκεια των συμπτωμάτων και θα σας ανακουφίζουν: Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα. Αποφύγετε τροφές που είναι γνωστό ότι προκαλούν δυσπεψία και καούρες, όπως τα τηγανητά, τα πολύ λιπαρά και τα φαγητά με καρυκεύματα. Αποφύγετε το αλκοόλ, τον καφέ και το κάπνισμα. Φοράτε άνετα και φαρδιά ρούχα. Αποφύγετε οτιδήποτε γνωρίζετε ότι σας προκαλεί καούρα. Τρώτε σιγά και μασάτε το φαγητό σας καλά. -Μην ξαπλώνετε αμέσως μετά το φαγητό. Όταν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάποιο αντιόξινο σε μορφή σιροπιού ή καραμέλας. Αν χρειαστεί να πάρετε κάποιο φάρμακο, συμβουλευτείτε πρώτα τον μαιευτήρα σας.

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ