Αυτές είναι οι 5 τροφές που προκαλούν πείνα

Υπάρχουν κάποιες τροφές που επηρεάζουν τον οργανισμό μας, με αποτέλεσμα το μήνυμα του κορεσμού να μην φτάνει στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να προκαλούν πείνα...

Η πείνα άλλωστε, σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι ένας συνδυασμός αλληλεπιδράσεων που συμβαίνουν στο στομάχι, τον εγκέφαλο, το πάγκρεας, το έντερο και το κυκλοφορικό.

Αυτές είναι οι τροφές που προκαλούν μεγαλύτερη πείνα: Άσπρο ψωμί Το άσπρο αλεύρι που χρησιμοποιείται για να κατασκευαστεί το λευκό ψωμί έχει απογυμνωθεί από το εξωτερικό κέλυφος του (το πίτουρο). Γι’ αυτό το λόγο, μειώνεται η περιεκτικότητα του κόκκου σε φυτικές ίνες κι δεν μας προκαλεί αίσθημα κορεσμού.

Τρώγοντας άσπρο ψωμί, αυξάνονται τα επίπεδα επίπεδα της ινσουλίνης στον οργανισμό μας. Σε μια πρόσφατη ισπανική μελέτη, ερευνητές παρακολούθησαν τις διατροφικές συνήθειες και το βάρος των πάνω από 9.000 ατόμων, διαπιστώνοντας πως εκείνοι που έτρωγαν δύο ή περισσότερες μερίδες άσπρο ψωμί την ημέρα είχαν 40% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοί κατά τη διάρκεια μιας περιόδου πέντε ετών σε σύγκριση με όσους έτρωγαν λιγότερο από αυτό.

Χυμός Αυτά τα “υγιή” ποτά περιέχουν όλη τη ζάχαρη από τα αγαπημένα φρούτα σας. Και μόνο αυτή. Αυτό συμβαίνει καθώς κατά την διαδικασία της αποχύμωσης, ο πολτός και οι φυτικές ίνες των φρούτων καταλήγουν στον κάδο των αχρήστων. Αυτό σημαίνει ότι πίνοντας ένα ποτήρι χυμό αυξάνετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, τα οποία στη συνέχεια πέφτουν απότομα, φέρνοντας σας πείνα.

Αλμυρά σνακ Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο επιθυμείτε κάτι γλυκό μετά την κατανάλωση μιας σακούλας πατατάκια. Τα αλμυρά σνακς, με άλλα λόγια, είναι ουσιαστικά ταχείας πέψης απλοί υδατάνθρακε.,Όπως και με τους χυμούς, αυξάνουν απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης και στη συνέχεια τα ρίχνουν κατακόρυφα με αποτέλεσμα να πεινάτε

Fast food Τα τρανς λιπαρά «ερεθίζουν» το έντερο, ενδεχομένως αλλοιώνοντας την ικανότητα του σώματος να παράγει την όρεξη- ελέγχοντας δηλαδή νευροδιαβιβαστές, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη. Επίσης, οι μεγάλες ποσότητες αλατιού που περιέχουν τα fastfoodμπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση.

Αλκοόλ Το αλκοόλ μπορεί, όχι μόνο να μειώσει την όρεξη σας, αλλά να σας καταστίσει εντελώς πεινασμένους. Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, στο γεγονός πως μόλις τρεις μερίδες (ποτήρια) μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα λεπτίνης του σώματός σας, μιας ορμόνης για να συμπιέσει την πείνα και να σας κρατήσει το αίσθημα πληρότητας κατά 30%. Πηγή

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ