Έτσι θα ξεπεράσετε το κρυολόγημα στο πι και φι...

Υποφέρετε από γρίπη ή από κοινό κρυολόγημα;

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα... που πρέπει να κάνετε όταν είστε άρρωστοι είναι να αναπληρώνετε τα υγρά του σώματος σας. Η ενυδάτωση με νερό είναι απαραίτητο, αλλά τα παρακάτω φυσικά ελιξίρια θα σας πάνε ένα βήμα παραπέρα. Καθένα περιλαμβάνει υγιεινά συστατικά που ανακουφίζουν τα συμπτώματα και θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μηλόξυδο Αν ταλαιπωρήστε από συνάχι το άκρως ενοχλητικό μπούκωμα μπορεί να υποχωρήσει με εισπνοές με μηλόξυδο. Αραιώνει θαυματουργά την συσσωρευμένη βλέννα και βοηθάει στην αποσυμφόρηση της βουλωμένης μύτης. Μια αναλογία 1:1 με το βρασμένο νερό θα δημιουργήσει ένα ισχυρό διάλυμα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε πιπέρι καγιέν που έχει αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ το ξύδι ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Χυμός κράνμπερι Η ηθοποιός Nikki Reed ορκίζεται ότι ο χυμός κράνμπερι αποτελεί μια μίνι καθημερινή αποτοξίνωση. Μάλιστα, επειδή είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά είναι «φάρμακο» για την γρίπη.

Το κράνμπερι αλλά και ο χυμός λεμονιού καθαρίζουν το ήπαρ και τα νεφρά και απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό. Τζίντζερ Για τη ρινική συμφόρηση και τον πονόλαιμο, αγαπάμε το τσάι με τζίντζερ και λεμόνι. Η συνταγή αυτή είναι ό,τι πρέπει και για το αναστατωμένο στομάχι! Ρόφημα με κουρκουμά Αυτό το μείγμα κουρκουμά με γάλα αμυγδάλου είναι ένα αρχαίο ινδικό ρόφημα που έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορεί να σταματήσει τους ιούς (όπως τις κοινές λοιμώξεις του αναπνευστικού) πριν σπείρουν τον όλεθρο στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Το ρόφημα αυτό μπορεί επίσης να κάνει θαύματα αν η κοιλιά σας είναι αναστατωμένη ή υποφέρετε από ναυτίες. Τα συστατικά είναι: 3 φλιτζάνια

γάλα αμυγδάλου

1 ½ κουταλάκια κουρκουμά κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη κουταλάκι κάρδαμο,

πιπέρι καγιέν

2-3 γαρίφαλα κουταλάκι σκόνη κανέλα

μέλι

Βάλτε τα συστατικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετε αργά το γάλα, χωρίς να βράσει. Προσθέστε μέλι στο φλιτζάνι και έτοιμο. Αντιοξειδωτικός χυμός Γεμάτος βιταμίνη C, αυτός ο χυμός έχει τη δύναμη να θεραπεύσει τον πονόλαιμο και να καταπραΰνει το στομάχι. Για να δημιουργήσετε έναν αντιοξειδωτικό χυμό θα χρειαστείτε φρούτα και λαχανικά όπως παντζάρια, καρότα, μήλα, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, αχλάδια και ρόδι. Ρόφημα από νερό, πορτοκάλι , μέλι και κανέλα Πέρα από το γεγονός ότι εκτός ότι ξυπνάει τον μεταβολισμό, είναι ιδανικό για το συνάχι και τον πονόλαιμο.

Πηγή

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ