Εγκυμοσύνη στο κρεβάτι: Σε ποιες περιπτώσεις συμβαίνει και τι να προσέξουμε

Αν συμβεί αποκόλληση του πλακούντα, ο γιατρός θα μας συστήσεις να μείνουμε στο κρεβάτι. Τι ακριβώς συμβαίνει; Ο πλακούντας διαχωρίζεται φυσιολογικά από τη μήτρα την ώρα του τοκετού.

Όταν όμως ένα τμήμα του αποκολληθεί νωρίτερα απο το τοίχωμα της μήτρας, τότε μιλάμε για αποκόλληση πλακούντα. Στην περίπτωση αυτή, η «τροφοδοσία» του εμβρύου από τον πλακούντα διακόπτεται και ο κίνδυνος για την ζωή του εμβρύου είναι ανάλογος με την έκταση της αποκόλλησης. Σε κάθε περίπτωση η αποκόλληση εκδηλώνεται με εμφάνιση αίματος από τα εξωτερικά γεννητικά όργανα και πόνο στην κοιλιά. H ένταση των συμπτωμάτων εξαρτάται και πάλι από την έκταση της αποκόλλησης καθώς και την εβδομάδα κύησης. Εάν δούμε αίμα ακόμα και σταγόνες ή εάν πονάμε ενημερώνουμε τον γιατρό μας χωρίς καμιά καθυστέρηση. Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του, ιδίως εάν βρισκόμαστε μετά την 26η εβδομάδα κύησης, και δούμε μεγάλη ποσότητα αίματος μεταφερόμαστε επειγόντως στο πλησιέστερο μαιευτήριο ή ακόμα καλύτερα στο μαιευτήριο όπου έχουμε αποφασίσει να γεννήσουμε. Σε ποιά φάση της εγκυμοσύνη συνήθως προκύπτει πρόβλημα που μας αναγκάζει να μείνουμε στο κρεβάτι; Η αποκόλληση μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της κύησης, από το πρώτο τρίμηνο μέχρι και τον τελευταίο μήνα. Επίσης πρόωρα πονάκια μπορεί να σας αναγκάσουν να μείνετε στο κρεβάτι ίσως όχι με τόσο αυστηρό κλινοστατισμό. Πόσο καιρό θα χρειαστεί να μείνω στο κρεβάτι; Σίγουρα παραμονή στο κρεβάτι επιβάλλεται μέχρις ότου ο γιατρός διαπιστώσει υπερηχογραφικά ότι δεν υπάρχει πια αποκόλληση. Θα μπορώ να σηκώνομαι, να κάνω μπάνιο, να μαγειρεύω ή να ασχολούμαι με τις δουλειές του σπιτιού; Τις πρώτες μέρες επιβάλλεται η πλήρης παραμονή στο κρεβάτι. Στη συνέχεια θα μπορούμε να σηκωνόμαστε με πολύ μεγάλη προσοχή.

Όταν τα συμπτώματα γίνουν πιο ήπια μπορούμε να σηκωθούμε για το μπάνιο μας. Για πιο απαιτητικές εργασίες, όπως είναι τα οικιακά, θα πρέπει να πάρουμε την άδεια του γιατρού μας. Τι να προσέξουμε Η μεγάλη παγίδα που καραδοκεί στην περίπτωση που χρειαστεί να περάσουμε μέρος της εγκυμοσύνης στο κρεβάτι είναι να πάρουμε κιλά. Δεν συνδυάζουμε λοιπόν την κατάκλιση με το φαγητό. Δεν καταφεύγουμε στο ντιλίβερι, επειδή δεν μπορούμε να μαγειρέψουμε. Βρίσκουμε εύκολες συνταγές που μπορούν να υλοποιηθούν γρήγορα και απλά. Διοχετεύουμε την νευρικότητά μας σε δημιουργικές ασχολίες. Ακούμε μουσική, διαβάζουμε βιβλία, βλέπουμε dvd, καλούμε φίλους που έχουμε να δούμε καιρό, ξεκουραζόμαστε. Ζητάμε βοήθεια από γονείς, φίλους και φυσικά τον σύντροφό μας. Ακολουθούμε πιστά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες του γιατρού. Ακόμη και αν νιώθουμε καλά, η επιπλοκή δεν έχει περάσει. Δεν κάνουμε πειράματα που μπορούν να μας στοιχίσουν ακριβά. Εάν δεν προσέξουμε αρκετά, μπορεί να χρειαστεί να νοσηλευτούμε, πράγμα διόλου ευχάριστο. govastileto.gr

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ