Κάνετε δίαιτα; Να πίνετε τα παρακάτω ροφήματα

Τι ροφήματα μπορώ να πίνω κατά τη διάρκεια της δίαιτας; Πέρα από τις... θερμίδες που προσλαμβάνουμε μέσω του φαγητού, υπάρχουν και οι λεγόμενες «υγρές θερμίδες», δηλαδή η ενέργεια που προσλαμβάνουμε μέσω και των ποτών και των ροφημάτων μας, είτε πρόκειται για κάποιο αλκοολούχο ποτό είτε για έναν υγιεινό φρεσκοστυμμένο χυμό. Για να επιτύχουμε λοιπόν ένα σωστό ισοζύγιο ενέργειας μέσα στην ημέρα ή για να καταφέρουμε να μειώσουμε τις προσλαμβανόμενες θερμίδες με σκοπό την απώλεια βάρους, θα πρέπει να συνυπολογίζουμε στο πρόγραμμα της διατροφής μας και τα υγρά που προσλαμβάνουμε. Ας δούμε λοιπόν ποια ροφήματα είναι τα πιο «ανώδυνα» και μπορούν να ενταχθούν άνετα σε μια δίαιτα αδυνατίσματος: 1) Χυμοί φρούτων. Οι χυμοί φρούτων μας δίνουν θερμίδες λόγω των σακχάρων που περιέχουν τα φρούτα, ωστόσο μπορούν να καταναλωθούν όταν δεν έχουμε τη δυνατότητα να φάμε ωμά φρούτα. Θα πρέπει να προσέχουμε να επιλέγουμε πάντα 100% φυσικούς χυμούς και όχι νέκταρ ή φρουτοποτά.

2) Ανθρακούχο νερό και light αναψυκτικά. Δεν έχουν καθόλου θερμίδες, ενώ το αναψυκτικό light μας χαρίζει την αίσθηση της γλυκιάς γεύσης η οποία μερικές φορές μπορεί να λείπει από τη δίαιτα.

3) Καφές ή τσάι. Πρόκειται για δύο από τα πιο αγαπημένα ροφήματα παγκοσμίως. Όταν καταναλώνονται σκέτα δεν αποδίδουν θερμίδες ενώ μας εφοδιάζουν με καφεΐνη, η οποία τονώνει σώμα και νού, γεγονός που μας βοηθά να ανταπεξέλθουμε πιο αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

4) Άλλα ροφήματα όπως λουίζα κα, τα οποία μας παρέχουν πλήθος αντιοξειδωτικών συστατικών. Μην ξεχνάτε πως όλα τα παραπάνω ροφήματα και ποτά συμβάλλουν (μαζί με το νερό φυσικά) στην ημερήσια μας ενυδάτωση. Εάν πάλι επιθυμείτε να καταναλώσετε κάποιο αλκοολούχο ποτό ενώ βρίσκεστε σε πρόγραμμα διατροφής, καλό είναι να περιοριστείτε στις 2 μερίδες αλκοόλ την εβδομάδα (πχ 2 ποτήρια κρασί) και να αποφύγετε θερμιδογόνες επιλογές όπως τα κοκτέιλ.

Πηγή

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ