Οδηγός επιβίωσης για την επιδερμίδα σας τις κρύες μέρες του χειμώνα

Δε φταίει κανένας άλλος, εγώ φταίω που επέμενα ότι θέλω να νιώσω... ένα χειμώνα γνήσιο, κανονικότατο, με τα κρύα του και με τα όλα του. Αυτή η παγωνιά που σου τρώει το δέρμα, σε κάνει να νιώθεις τουλάχιστον ότι βρίσκεσαι στην Αλάσκα. Κάπου εδώ μετανιώνω που ευχήθηκα για έναν πολύ κρύο χειμώνα κι αλλάζω την ευχή μου σε τροπικά, ζεστά Χριστούγεννα, γίνεται; Μέχρι να πιάσουν τόπο οι προσευχές μου, οφείλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για το δέρμα μας. Ακολουθούν 5 tips ώστε να αντιμετωπίσουμε το κρύο όσο αναίμακτα γίνεται! 

1. Με το μαλακό τα ζεστά μπάνια. Αν κρίνω από μένα, το καυτό μπάνιο είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις σ' αυτή τη ζωή. Όμως, το θέμα είναι ότι το πολύ ζεστό νερό απομακρύνει από το δέρμα "προστατευτικά'' έλαια τα οποία χρειαζόμαστε και με το παραπάνω. Συμβουλή: κάνε καλύτερα χλιαρά μπάνια - αλήθεια, στο λέω με πόνο καρδιάς. 

2. Μην το παρακάνεις με την ενυδάτωση. Εύκολα μπορείς να χάσεις τον έλεγχο σ'αυτό, ειδικά στο πρόσωπο και στα χέρια. Απλά να θυμάσαι πως η κρέμα προσώπου δε θα γίνει με ένα μαγικό τρόπο πιο χρήσιμη και αποτελεσματική αν τελειώνεις μια ολόκληση συσκευασία κάθε φορά που αποφασίζεις να ενυδατωθείς. Ίσα ίσα που οι πολλές κρέμες κι αυτή η μανία για υπερενυδάτωση, βλάπτουν το δέρμα μας. Βάζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μη βάζεις όμως μεγάλη ποσότητα κάθε φορά. 

3. Να χρησιμοποιήσεις aloe vera. Θαυματουργό φυτό, δεν μπορώ να πω. Το δέρμα σου γίνεται πολύ σκληρό λόγω κρύου και αέρα, γι΄αυτό βάλε λίγη αλόη στα επίμαχα σημεία. Θα δεις ότι θα ανακουφιστείς στο λεπτό! 

4. Χρειαζόμαστε το lip balm κάθε λεπτό! Να το χρησιμοποιείς ακόμη κι όταν θεωρείς ότι δεν το χρειάζεσαι. Μην περιμένεις να γίνουν τα χείλια σου σε κακά χάλια για να βάλεις λίγο από το lip balm σου, βάζε άφοβα, κάνει καλό! 

5. Φάε σολωμό. Ακόμη κι αν δεν σ' αρέσει! Αυτό κι αν κάνει καλό! Τα λιπίδια που περιέχει αποτελούν ένα ''φράγμα'' που διατηρεί την ενυδάτωση του οργανισμού μας σε ικανοποιητικά επίπεδα. Ελπίζω το μεσημεριανό σου να είναι αυτό αύριο, μιας και είναι για καλό σκοπό!

Πηγή

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ