ΕΡΕΥΝΑ: Ορίστε γιατί οι γυναίκες θέλουν "κακά" αγόρια...

Ερευνητές από την Πανεπιστημιακή Κλινική της Μπαρσελόνα πραγματοποίησαν... μία άκρως πρωτότυπη έρευνα σχετικά με τις προτιμήσεις των ετεροφυλόφιλων ανδρών και γυναικών όσον αφορά στα άτομα που επιλέγουν για σχέση.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι επιστήμονες εξέτασαν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά 1.000 εθελοντών, λαμβάνοντας υπόψη τους συντρόφους και τα παιδιά που είχαν αποκτήσει.

Όπως προέκυψε, εκείνοι που είχαν περισσότερα παθολογικά χαρακτηριστικά – όπως η νευρωτική συμπεριφορά, ο ψυχαναγκασμός και ο υπερβολικός αυθορμητισμός - τα πήγαιναν καλύτερα στον τομέα των σχέσεων.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι τα ψυχοπαθολογικά χαρακτηριστικά που κάνουν γοητευτικούς άνδρες και γυναίκες διαφέρουν.

Για παράδειγμα γυναίκες με νευρωτικά χαρακτηριστικά ήταν 34% πιο πιθανό να βρουν έναν μόνιμο σύντροφο από ότι άνδρες με παρόμοια προσωπικότητα.

Επίσης, οι ψυχαναγκαστικοί άνδρες φαίνεται να τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα, από ότι οι ψυχαναγκαστικές γυναίκες, στον αισθηματικό τομέα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ίσως υπάρχει και ένα εξελικτικό χαρακτηριστικό το οποίο δικαιολογεί τα παραπάνω. Συγκεκριμένα, οι ψυχαναγκαστικοί άνδρες φάνηκε να κερδίζουν περισσότερα χρήματα, κάτι που δημιουργεί ασφάλεια στις πιθανές συντρόφους ή επίσης μπορεί να θεωρούνται πιο σοβαροί, δοτικοί και ανοιχτοί στη δέσμευση.

Επίσης οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ζωή με έναν τέτοιο άνθρωπο ίσως φαντάζει πιο ενδιαφέρουσα, πιο διασκεδαστική και πιο ελκυστική γεγονός που τους καθιστά και τους ίδιους πιο γοητευτικούς συντρόφους. Πηγή

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ