Φτιάξαμε το δικό μας, χειροποίητο Body Butter και σας έχουμε τη συνταγή

Η Γαρυφαλλιά Μιωτιέρη φτιάχνει ένα body butter απλό στην παρασκευή, με... ελάχιστο κόστος και φυτικά υλικά στην ησυχία του σπιτιού της και μας προτρέπει να κάνουμε το ίδιο.Εάν έχετε βαρεθεί να πετάτε τα χρήματά σας σε προϊόντα που περιέχουν χημικά αγνώστου προελεύσεως και επίδρασης, για να έχετε ενυδατωμένο, ελαστικό δέρμα, δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε ό,τι καλύτερο έχετε δοκιμάσει ποτέ για τη χειμερινή σας περιποίηση.Συνταγή100 γρ βούτυρο καριτέ50γρ έλαιο καρύδας50γρ αμυγδαλέλαιο Eκτέλεση1. Λιώνετε το βούτυρο καριτέ και το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 30 λεπτά.2. Προσθέστε στο μίγμα το αμυγδαλέλαιο και

τα αιθέρια έλαια της επιλογής σας.3. Τοποθετήστε το μείγμα στην κατάψυξη ή σε εξωτερικό χώρο για να κρυώσει.4. Περιμένετε μέχρι τα έλαια να αρχίσουν να στερεοποιούνται εν μέρει. Τότε χτυπάτε με μίξερ χειρός έως ότου πετύχετε μια ανάλαφρη κρεμώδη υφή.5. Τοποθετήστε σε καθαρό, γυάλινο βάζο και απολαύσετε!Η συγκεκριμένη συνταγή αποδίδει 200γρ body butter.

Tips1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιου είδους λάδι θέλετε, απλά φροντίστε να κρατήσετε την αναλογία 75% στέρεο λάδι ή βούτυρο σε 25% υγρό λάδι. (Το λάδι καρύδας είναι σε στερεή μορφή το χειμώνα)2. Η ψύξη είναι ζωτικής σημασίας. Αν δεν αφήσετε το μίγμα να κρυώσει επαρκώς, δεν θα χτυπηθεί σωστά και δεν θα έχει την υφή παχιάς μους που προβλέπει η διαδικασία. Περίπου 20 λεπτά στην κατάψυξη αρκούν για αυτή την παρτίδα.3. Δεδομένου ότι αυτή η συνταγή δεν περιέχει καθόλου νερό, δεν χαλάει εύκολα, καθώς δεν περιέχει μικροοργανισμούς που μπορεί να δημιουργήσουν μούχλα. Θα πρέπει να το διατηρείτε σε δροσερό μέρος, αλλά δεν χρειάζεται να είναι στο ψυγείο, ούτε χρειάζεται προσθήκη συντηρητικού παράγοντα.4. Αν παρόλα αυτά θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν θα μεταφέρετε με τα χέρια σας βακτήρια μέσα στην κρέμα, μπορείτε να ρίξετε 3 σταγόνες grapefruit seed extract, όταν θα έχει κρυώσει.5. Το βούτυρο σώματος λιώνει καθώς απλώνεται στο σώμα και δίνει ελαφρώς λιπαρή αίσθηση στην αρχή, όμως απορροφάται γρήγορα και αφήνει το δέρμαμεταξένιο. Τα επιμέρους έλαια και βούτυρα απορροφώνται από το δέρμα απόλυτα.6. Αν θέλετε να πετύχετε έξτρα υγρασία και ενυδάτωση, εφαρμόστε το body butter όσο ακόμα το δέρμα είναι νωπό από το ντους.7. Συνδυασμοί αιθερίων ελαίων που θα λατρέψετε: Υλάνγκ υλάνγκ & περγαμόντο, μαστίχα & μανταρίνι ή γκρέιπφρουτ, γιασεμί & κέδρος, πατσουλί & σανδαλόξυλο.

Πηγή

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ