Τα 10 μοιραία λάθη που οδηγούν στη… φαλάκρα

Σίγουρα όλοι προτιμάμε τις τρίχες της κεφαλής μας να παραμένουν σε αυτή και να μην καταλήγουν στο πάτωμα, παρ’ όλ’ αυτά αν παρατηρείτε αραιές περιοχές στο κεφάλι σας αφενός δεν χρειάζεται να σας πιάσει πανικός (είστε απλώς ένας από τους εκατομμύρια άντρες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα) και αφετέρου σκεφτείτε θετικά.


Μπορεί ο μπαμπάς και ο παππούς να είχαν σοβαρή απώλεια μαλλιών κι αυτό να σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα ότι κι εσείς αργά ή γρήγορα θα παλέψετε με το θηρίο που λέγεται φαλάκρα, αλλά ενδέχεται στην παρούσα φάση οι απώλειες που έχετε, ειδικά αν είστε νεαρής ηλικίας να οφείλονται σε κάποια δικά σας λάθη κι όχι στα γονίδια που κληρονομήσατε. Δείτε ποια είναι τα πιο κοινά λάθη, έτσι ώστε να τα διορθώσετε και να σώσετε την πλούσια –ακόμη- κόμη σας.

10. Στεγνώνετε τα μαλλιά σας για πολλή ώρα

Σκουπίζοντας ελαφρώς τα μαλλιά σας με μια πετσέτα μετά το μπάνιο είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Το χειρότερο είναι να τρίβετε το κρανίο σας και τα μαλλιά σας μανιασμένα με την ίδια πετσέτα, νομίζοντας ότι έτσι θα τα στεγνώσετε καλύτερα, όταν το μόνο που καταφέρνετε είναι να «τραυματίζετε» τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά σας. Το πιστολάκι επίσης δεν αποτελεί καλή λύση, καθώς ξεραίνει τους αδένες της τρίχας γρήγορα κι αυτοί με τη σειρά τους αποδυναμώνονται. Θέλετε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας γρήγορα και χωρίς απώλειες; Σκουπίστε τα απαλά με μια μαλακή απορροφητική πετσέτα κι αφήστε λίγη υγρασία γύρω από τις ρίζες.

9. Αφήνετε πολύ μακριά μαλλιά

Οι αμετανόητοι μακρυμάλληδες εκεί έξω ίσως ξανασκεφτούν να αποχωριστούν την αλογοουρά τους, αν πρόκειται αυτή να τους δημιουργήσει σταδιακά σοβαρό πρόβλημα τριχόπτωσης. Ο λόγος είναι ότι τα πολύ μακριά μαλλιά προσθέτουν βάρος και πίεση στις ρίζες, με αποτέλεσμα οι τρίχες σιγά-σιγά να αποδυναμώνονται και να πέφτουν και το δέρμα του κεφαλιού να αποκαλύπτεται αργά και βασανιστικά… Ένας καλός κομμωτής θα μπορέσει να σας βοηθήσει τουλάχιστον μειώνοντας το μάκρος στο μαλλιών σας, τόσο ώστε να μην επιβαρύνεται πολύ η ρίζα.

8. Λούζεστε κάθε μέρα

Το πολύ σαμπουάν και μαλακτικό σε καθημερινή βάση μπορεί να προκαλέσει φθορά στη φυσική δομή της τρίχας, κάτι που σίγουρα δεν ωφελεί το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι μπορείτε να αποχαιρετήσετε και το καθημερινό μπάνιο ή ντους χάριν της διατήρησης της υγείας των μαλλιών σας. Αντιθέτως, μπορείτε με το καθημερινό ντους να τα βρέχετε, αρκεί να μην χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση προϊόντα λουσίματος.

7. Χρησιμοποιείτε φθηνά προϊόντα μαλλιών

Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολλά για τα μαλλιά σας, αλλά ούτε και να επιλέγετε με βάση τις προσφορές, χωρίς να κοιτάτε τα συστατικά των προϊόντων που επιλέγετε. Στην αγορά θα βρείτε φυσικά, οργανικά σαμπουάν και μαλακτικά μαλλιών που μπορεί να θρέφουν την τρίχα, χωρίς να την ποτίζουν με χημικά και έχετε υπόψη σας ότι τα αρώματα σε πολλά φθηνά προϊόντα, τις περισσότερες φορές κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στα μαλλιά. Αν έχετε παρατηρήσει ήδη πολλές τρίχες να… παραδίδουν τα όπλα και να πέφτουν, δοκιμάστε ένα φυτικό σαμπουάν θρέψης με εκχύλισμα κεχριού, τζίντζερ, φασκόμηλο κ.ο.κ.

6. Χτενίζετε έντονα τα μαλλιά σας

Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τη βούρτσα ή τη χτένα σας και όσο πιο… παθιασμένα χτενίζετε τα μαλλιά σας, τόσο περισσότερο τα φθείρετε και ταυτόχρονα ασκείτε πίεση στις ρίζες σας. Χρησιμοποιείστε τα χέρια και τα δάχτυλά σας για να δώσετε τη φόρμα που θέλετε στα μαλλιά σας κι αν αυτό σημαίνει ακόμη ότι πρέπει να κουρευτείτε, τότε μην το καθυστερείτε. Τα υγιή μαλλιά που θα ξεπροβάλλουν θα σας χαρίσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ