Οι επτά ενδείξεις αφυδάτωσης, που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

Το μεγαλύτερο ποσοστό του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, γι’ αυτό και δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί

κανείς πως τυχόν έλλειψή του, οδηγεί σε πλήθος προβλημάτων...

Αν ωστόσο επιμένετε να μην πίνετε το νερό που πρέπει να πίνετε, έχετε υπόψη σας, τα παρακάτω συμπτώματα αφυδάτωσης που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοήσετε, ως ασήμαντα.

1. Νιώθετε ότι είστε σε λήθαργο

Εαν καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια, ακόμα και για να φέρετε εις πέρας απλές κινήσεις, τότε έχετε σοβαρό πρόβλημα αφυδάτωσης. Η έντονη κόπωση και αδυναμία συχνά παρερμηνεύονται σαν αποτέλεσμα έλλειψης ύπνου, αλλά αν παρατηρήσετε τις συνήθειέςσας, θα δείτε ότι δεν φταίει η αϋπνία μιας νύχτας, αλλά η αφυδάτωση πολλών ημερών.

2. Χρωματισμός ούρων

Εαν τα ούρα σας έχουν βαθύ κίτρινο χρώμα ή μυρίζουν έντονα, τότε είναι ώρα να αυξήσετε την κατανάλωση νερού. Όταν το σώμα σας δεν έχει τα υγρά που χρειάζεται για να καθαριστεί, τότε τα νεφρά πιέζονται να δημιουργήσουν υγρά, κάτι που συχνά οδηγεί σε λοιμώξεις το ουροποιητικού. Όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο πιο καθαρά και άοσμα θα είναι τα ούρα σας.3. Σύγχυση Η σύγχυση είναι ένα από τα συνηθέστερα συμπτώματα της αφυδάτωσης. Το σώμα μπαίνει σε κατάσταση σοκ, όταν έχει σοβαρές ελλείψεις σε υγρά, και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει δυσκολία στη συγκέντρωση, να υπάρχει δυσκολία στη λήψη αποφάσεων, ακόμα και στην άρθρωση λέξεων και φράσεων.

4. Ζαλάδα

Οι ζαλάδες και ο ίλιγγος υποννοούν και αυτά αφυδατωμένο και «στεγνό» οργανισμό. Δοκιμάστε να πιείτε νερό και αν τα συμπτώματα συνεχίζουν, τότε είναι πιθανό να ευθύνονται σε κάτι άλλο, όπως είναι οι παρενέργειες από κάποια φαρμακευτική αγωγή.5. Ταχυκαρδία Η καθημερινή ενυδάτωση του οργανισμού γίνεται ακόμα πιο επιτακτική, όταν η έλλειψή της επηρεάζει τους καρδιακούς παλμούς. Πίνετε καθημερινά 8-10 ποτήρια νερό καθώς η ταχυκαρδία, που προκαλείται –και- από την αφυδάτωση, μπορεί σε βάθος χρόνου να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στην καρδιά.

6. Αδυναμία

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 75% νερό, οπότε όταν βρίσκεται σε έλλειψη υγρών γίνεται άμεσα αντιληπτό. Το αφυδατωμένο σώμα συχνά νιώθει αδυναμία και αντιμετωπίζει δυσκολία στο να εκτελέσει και την πιο απλή εργασία. Όπως και στην περίπτωση του λήθαργου, το σύμπτωμα της αδυναμίας μπορεί εύκολα να αποδωθεί αλλού, αλλά αν παρατηρήσετε πως δεν έχετε πρόβλημα ύπνου, αλλά εν αντιθέσει έχετε περάσει μέρες ολόκληρες χωρίς το απαραίτητο νερό, τότε μάλλον έχετε σοβαρό θέμα αφυδάτωσης.7. Μυικές κράμπες Τέλος, οι κράμπες και οι μυικοί σπασμοί είναι ένα από τα αποτελέσματα ενός αφυδατωμένου σώματος, γι’ αυτό φροντίστε να πίνετε νερό ποσότητας αντίστοιχης του σωματικού σας βάρους ώστε να μη φτάσει σε αυτό το σημείο το σώμα σας. Επιλέον, η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού βοηθάει ακόμα και στην αντιμετώπιση των μυικών σπασμών κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ