Πως να κάνετε τον χώρο σας πιο χαρούμενο.. [photos]

Σας έχει συμβεί ποτέ να νιώθετε κάπως πεσμένοι/ δυστυχισμένοι/ απογοητευμένοι ή βαριεστημένοι και κάνοντας μερικές απλές αλλαγές στον χώρο σας να νιώσετε σημαντικά καλύτερα;

Ο τρόπος με τον οποίο είναι διαμορφωμένο ένα σπίτι, επηρεάζει πολύ την ψυχολογία των κατοίκων του. Κι αν δεν μπορείτε να βάλετε πισίνα, να φτιάξετε εντυπωσιακές κατασκευές ή να το γκρεμίσετε και να χτίσετε μια υπέρ-μοντέρνα μεζονέτα που θα διακοσμήσει ένας ακριβοπληρωμένος ειδικός, σπουδαγμένος στα Παρίσια, μπορείτε σίγουρα να προσθέσετε μερικές χαρούμενες πινελιές που θα σας αλλάξουν αυτόματα τη διάθεση προς το καλύτερο. Ιδού μερικές αλλαγές που όλοι, λίγο-πολύ, μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας, για να κάνουμε τονχώρο μας πιο ευχάριστο:

1. Ριχτάρια και χρωματιστά μαξιλάρια Δεν είναι εύκολο για τη μέση ελληνική οικογένεια να κάνει οικονομικά «ανοίγματα» της τάξης του «Βαρέθηκα τον παλιό μας μπεζ καναπέ, ας πάρουμε έναν καινούριο!», αλλά το να πάρετε μερικά χρωματιστά μαξιλάρια, δεν θα σας κοστίσει ιδιαίτερα. Αντίστοιχα, μπορείτε να προσθέσετε στο σαλόνι και το κρεβάτι σας ριχτάρια σε έντονα χρώματα, που θα κάνουν την ατμόσφαιρα του σαλονιού ή της κρεβατοκάμαράς σας πιο ευχάριστη. 2. Έντονα χρώματα... παντού! Η σκέψη είναι απλούστατη: χαρούμενος χώρος, ίσον χαρούμενα χρώματα. Αν έχετε το απαραίτητο μεράκι/ χρόνο/ χρήμα, τότε μπορείτε να βάψετε κάποιους τοίχους του σπιτιού με ζωηρά χρώματα, φροντίζοντας να έρχονται σε αντίθεση με τα ήπια, παλ χρώματα των επίπλων και των χαλιών. Οι πινελιές... ευδιάθεσιας δεν είναι, ωστόσο, υποχρεωτικό να είναι αυτής της τάξης μεγέθους. Μπορείτε απλώς να προσθέσετε μερικά χρωματιστά αντικείμενα στον χώρο σας, όπως βάζα, καδράκια και πάσης φύσεως μπιμπελό, αλλά και να δώσετε νέα πνοή στα ήδη υπάρχοντα αντικείμενα, ξαναβάφοντάς τα παρέα με τα παιδιά.

3. Χριστούγεννα όλο το χρόνο Τα παντός είδους λαμπάκια μπορούν να κάνουν το χώρο σας εντυπωσιακά πιο φιλόξενο και χαρούμενο. Μπορείτε να τα κρεμάσετε σαν πλαίσιο σε κάποιο τοίχο. Ή να μεταμορφώσετε το μπάνιο σας κρεμώντας τα στο ταβάνι ή πλάι στο παράθυρο. Ή, ακόμη, μπορείτε να τα «πλέξετε» στα κάγκελα του μπαλκονιού ή της βεράντας σας. 4. Αξιοποιήστε τις χειροτεχνίες των παιδιών Λίγες ιδέες διακόσμησης είναι τόσο... φυσικά χαρωπές όσο αυτή: τα εργάκια που έφτιαξαν τα παιδιά στον παιδικό σταθμό μπορούν να γίνουν η «τονωτική ένεση» που χρειάζεται ο χώρος σας. Οι ζωγραφιές των παιδιών μπορούν να αξιοποιηθούν ως «ταπετσαρία» για το σαλόνι ή τα δωμάτιά σας, καδραρισμένες ή κολημμένες απλώς με blue tack. Μπορείτε να φτιάξετε μια σύνθεση με τις ζωγραφιές τους, κολλώντας τις σε χοντρό χαρτόνι και κορνιζάροντάς το τελικό αποτέλεσμα ή και να τα αφήσετε να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους πάνω σε ό,τι μπορεί να θεωρηθεί καμβάς -από έναν ολόκληρο τοίχο (ίσως στο μπάνιο ή τον διάδρομο, αν σας τρομάζει κάτι με πρωταγωνιστικότερο ρόλο) έως ένα παλιό λευκό τραπεζομάντηλο ή ένα άσπρο αμπαζούρ. Πολύ χαριτωμένη ιδέα που σίγουρα θα σας φτιάχνει το κέφι καθημερινά, είναι να περάσετε κατασκευές και ζωγραφιές των παιδιών από πετονιά και να τις κρεμάσετε από το ταβάνι, φτιάχνοντας έναν παιδικό, καλλιτεχνικό «πολυέλαιο».

5. Φέρτε τη φύση στον χώρο σας Τα λουλούδια και τα φυτά θα «γλυκάνουν» και θα χρωματίσουν φυσικά τους χώρους του σπιτιού σας. Βάλτε, για παράδειγμα, μερικά μυρωδικά στο παράθυρο της κουζίνας σας είτε σε γλαστρούλες, είτε σε παλιά βάζα ή άδεια κουτιά για πιο μοντέρνο αποτέλεσμα. Φυτά εσωτερικού χώρου, ειδικά σε διαφορετικά μεγέθη, μπορούν να ζωντανέψουν το σαλόνι ή την τραπεζαρία σας... αλλά και το υπνοδωμάτιό σας. Επίσης, μεγάλες πιατέλες με φρούτα ή λαχανικά (που, φυσικά, δεν χρειάζονται ψυγείο) πάνω στον πάγκο ή το τραπέζι της κουζίνας θα κάνουν τον χώρο πιο φιλικό και, οπωσδήποτε, πιο χρωματιστό. 6. DIY χαρούμενες πινελιές Φτιάξτε αυτοσχέδιες γιρλάντες με απλά υλικά όπως σκοινί για άπλωμα και μανταλάκια και κρεμάστε στους τοίχους των δωματίων ή στον -κατά πάσα πιθανότητα, άδειο- διάδρομο φωτογραφίες της οικογένειάς σας, ζωγραφιές των παιδιών ή card postals από αγαπημένα σας μέρη. Αντι για τα παλιά σας βάζα, όμορφα μπουκαλάκια μπορούν να φιλοξενήσουν ένα, δύο λουλούδια.

Θυμηθείτε ότι κάθε μικρή αλλαγή, είναι ευχάριστη και ψυχοθεραπευτική. Με λίγα χρήματα και πολλή όρεξη, μπορείτε να κάνετε τον χώρο σας (ακόμα πιο) ευχάριστο.

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ