Αυτό είναι το ποτό που σε προστατεύει από το Αλτσχάιμερ...

Η πρόληψη παίζει σημαντικό ρόλο... στην υγεία του εγκεφάλου και την προστασία από παθήσεις όπως η άνοια και το αλτσχάιμερ.

Μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς, έχουν καταλήξει ότι μια σειρά τροφών, όπως το κάρι και ο καφές, μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα για τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Θετικά για την προστασία από την άνοια είναι και τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ στην Αγγλία η κατανάλωση σαμπάνιας βοηθά στην καταπολέμηση της άνοιας.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, 3 ποτηράκια σαμπάνια βελτιώνουν τη χωρική μνήμη, που βοηθά στον προσανατολισμό του ατόμου. Στην μελέτη χρησιμοποιήθηκαν αρουραίοι, ενώ οι σαμπάνιες ήταν των ποικιλιών Pinot Noir και Pinot Meunier, καθώς τα συγκεκριμένα σταφύλια περιέχουν φαινολικά οξέα, τα οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες μειώνουν τη φλεγμονή και προστατεύουν τα κύτταρα του εγκεφάλου.

Οι ερευνητές εξέτασαν τον εγκέφαλο των αρουραίων, ενώ είχαν καταναλώσει σαμπάνια και παρατήρησαν αυξημένη ποσότητα πρωτεϊνών που διεγείρουν το σχηματισμό δικτύων των νευρικών κυττάρων και εμπλέκονται στη μνήμη και τη μάθηση. Ειδικότερα, είχαν αυξημένη την πρωτεΐνη δυστροφίνη, η οποία ενεργοποιείται στην περιοχή του ιππόκαμπου του εγκεφάλου και προστατεύσει από την απώλεια της συλλογιστικής ικανότητας και της χωρικής μνήμης.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα ευρήματα είναι ελπιδοφόρα ωστόσο, θα πρέπει όπως είπαν να γίνει μελέτη σε ανθρώπους για να έχουμε ασφαλή αποτελέσματα. Πηγή

Via

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]