Οι 7 τροφές που προλαμβάνουν τον καρκίνο του μαστού

Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών είναι... αποδεδειγμένος και ο καρκίνος του μαστού δεν αποτελεί εξαίρεση.Τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια προλαμβάνουν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων, ενώ τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά περιέχουν σύνθετες χημικές ουσίες που εξουδετερώνουν καρκινογόνες ουσίες στον οργανισμό.Δείτε ποιες είναι οι 7 τροφές που κάθε γυναίκα πρέπει να εντάξει στη διατροφή της.1. Σταυρανθή λαχανικάΤα σταυρανθή λαχανικά (π.χ. κουνουπίδι, σκόρδο, κρεμμύδι, λάχανο) περιέχουν γλυκοζινολικές ενώσεις, χημικές ουσίες που ευθύνονται για την πικρή γεύση και την έντονη μυρωδιά τους. Οι γλυκοζινολικές ενώσεις προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες στο DNA.2. Πράσινα, φυλλώδη λαχανικάΗ λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που βρίσκονται σε λαχανικά όπως το σπανάκι και η λαχανίδα έχουν ευεργετική δράση όσον αφορά την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.3. ΌσπριαΣύμφωνα με τη μελέτη Nurses Health Study (Μελέτη υγείας των νοσηλευτών), τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια κ.λπ. συσχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού.4. ΤομάτεςΗ τομάτα έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση χάρη στα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει.5. ΨάριΗ αυξημένη πρόσληψη Ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία βρίσκονται σε ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.6. ΕλαιόλαδοΤο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι η καλύτερη επιλογή για τις σαλάτες αλλά και το μαγείρεμα, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και φυτικά θρεπτικά συστατικά.7. ΛιναρόσποροςΟ λιναρόσπορος περιέχει λιγνάνες, ένα είδος φυτικών οιστρογόνων. Μελέτη που εκπονήθηκε το 2009 υπέδειξε ότι οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση που καταναλώνουν λιγνάνες αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Via
Anna Aslan
Share on Google Plus

About senariografos

    ( ΣΧΟΛΙΑ ) Comment
    Facebook Comment