Υποφέρεις από πρήξιμο; Απαλλάξου σε 8 βήματα

Το τελευταίο διάστημα, αμέσως μετά το φαγητό, νιώθεις ένα έντονο φούσκωμα στην κοιλιά και μια γενικότερη δυσφορία. Μην... κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια, διάβασε τα παρακάτω tips και λάβε δράση: 1. Πρώτη και βασικότερη αλλαγή που πρέπει να κάνεις είναι να μασάς πιο αργά. Μπορεί να σου φαίνεται ανούσιο, αλλά πίστεψέ μας είναι πάρα πολύ βασικό. Όσο περισσότερες φορές μασάς την τροφή σου, τόσο περισσότερο βοηθάς το στομάχι σου να επεξεργάζεται το φαγητό και φυσικά να το χωνεύει.

2. Προτίμησε τροφές με προβιοτικά, καθώς βοηθούν στη διάσπαση των σακχάρων και των πρωτεϊνών. Επιπλέον, βελτιώνουν την πέψη. Το γιαούρτι, το ξινολάχανο και οι πίκλες θα πρέπει να γίνουν οι νέοι σύμμαχοί σου.

3. Πες ναι στο νερό με λεμόνι. Όχι μόνο σε βοηθά να αποτοξινωθείς, αλλά επιπλέον μειώνει το πρήξιμο καθώς επίσης βοηθά στην καλύτερη διάσπαση της τροφής. Ξεκίνα, λοιπόν, τη μέρα σου με ένα ποτήρι χλιαρό νερό με φρεσκοστυμμένο λεμόνι.

4. Μην πίνεις μεγάλες ποσότητες ανθρακούχων αναψυκτικών, καθώς παγιδεύουν πολύ αέρα στο στομάχι. Προτίμησε να καταναλώνεις νερό, πράσινο τσάι ή φυσικό χυμό!

5. Απόφυγε τις τροφές που είναι πλούσιες σε φρουκτόζη και φυσικά μην καταναλώνεις πολύ συχνά μέσα στην εβδομάδα τροφές όπως τα φασόλια που γνωρίζεις πως προκαλούν έντονο πρήξιμο.

6. Μείωσε το αλάτι που προσθέτεις στο φαγητό και θα δεις πόσο πιο εύκολα θα καταφέρεις να ξεπρηστείς.

7. Βάλε το τζίντζερ στο καθημερινό σου διαιτολόγιο. Θα σε ανακουφίσει άμεσα από το πρήξιμο και τον πόνο και θα επιταχύνει την πέψη.

8. Τέλος, μην ξεχνάς να ασκείσαι! Η τακτική άσκηση θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ένα υγιές και αδύνατο κορμί και επιπλέον θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις το άγχος.

Πηγή

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ