Χρήσιμες συμβουλές για ταξίδια χωρίς άγχος

Η ιδέα και μόνο ενός επερχόμενου ταξιδιού αρκεί για να σας αλλάξει τη διάθεση προς το καλύτερο...

Ωστόσο, πολλές φορές οι παραλείψεις της τελευταίας στιγμής μπορούν να χαλάσουν το ευχάριστο κλίμα και αντί να χαίρεστε για την απόδρασή σας καταλήγετε να αγχώνεστε ακόμη περισσότερο και να ανησυχείτε από το αν θα προλάβετε την πτήση, μέχρι το αν θα καταφέρετε τελικά να βρείτε το ξενοδοχείο που έχετε κλείσει στον προορισμό σας. Αν θέλετε να μειώσετε στο ελάχιστο τις πιθανότητες κάτι να πάει στραβά είτε πριν, είτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, δεν έχετε παρά να κρατήσετε σημειώσεις από την παρακάτω λίστα με χρήσιμες συμβουλές και… καλό σας ταξίδι! 1. Ελέγχετε πάντα εγκαίρως ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα… για όλους όσους ταξιδεύουν μαζί σας Φροντίστε να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου σας και έχετε υπόψη σας ότι ορισμένοι προορισμοί απαιτούν έγκυρο διαβατήριο διάρκειας τουλάχιστον έξι μηνών μπροστά, έτσι ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Ακόμη, ενημερωθείτε έγκαιρα για τους προορισμούς που απαιτούν έκδοση βίζας, καθώς και για τις διαδικασίες που απαιτούνται πριν από την αναχώρησή σας. 2. Βάλτε ταμπέλες με τα στοιχεία σας στις αποσκευές σας

Μπορεί να σας ακούγεται «παλαιομοδίτικο», ωστόσο είναι ένας από τους πιο απλούς κι εύκολους τρόπους για να είστε σίγουροι ότι δε θα βρεθείτε… χωρίς αποσκευές εκεί που δεν το περιμένατε. Γράψτε τη διεύθυνση του ξενοδοχείου στον προορισμό σας και τη διεύθυνση κατοικίας σας, ενώ φροντίστε εκτός από τηλέφωνο (μην ξεχάσετε και το διεθνή κωδικό κλήσης) να προσθέσετε και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 3. Εκτυπώστε το όνομα και τη διεύθυνση του ξενοδοχείου σας Πλέον με τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες μπορεί ο καθένας να αποθηκεύσει και να έχει πρόσβαση πολύ εύκολα σε όσες πληροφορίες θέλει για τον προορισμό του, ωστόσο αν θέλετε να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής (π.χ. μια μπαταρία που «τα έχει φτύσει» επειδή δε σταματήσατε να παίζετε παιχνίδια κατά τη διάρκεια της πτήσης) δεν έχετε παρά να καταφύγετε… στη σίγουρη λύση της εκτύπωσης των απαραίτητων πληροφοριών: τηλέφωνο, διεύθυνση και αριθμός κράτησης ξενοδοχείου.

4. Τσεκάρετε ότι έχετε βάλει στις αποσκευές σας φορτιστές για τις φορητές συσκευές Ενημερωθείτε για το αν χρειάζεται να προμηθευτείτε ή να ζητήσετε από το ξενοδοχείο του προορισμού σας να σας προμηθεύσουν με τον κατάλληλο αντάπτορα για να είστε σίγουροι ότι δε θα μείνετε… από μπαταρία. 5. Πάρτε μόνο τα απαραίτητα Όσο κι αν σας αρέσει και αυτό το τζιν και πιστεύετε ότι κολακεύει τη σιλουέτα σας, πάρτε το απόφαση ότι δε χρειάζεται να πάρετε και τρίτο παντελόνι μαζί σας. Άλλωστε θα λείψετε μόνο τέσσερις μέρες.

6. Αν ταξιδεύετε με παιδιά προνοήστε για τρόπους διασκέδασης την ώρα της πτήσης Προετοιμάστε μια μικρή τσάντα με όσα «σύνεργα» πιστεύετε ότι μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά σας απασχολημένα κατά τη διάρκεια της πτήσης, έτσι ώστε να μη βαρεθούν και δυσανασχετήσουν όση ώρα βρίσκονται μέσα στο αεροπλάνο. Και τώρα χαλαρώστε και ετοιμαστείτε για… απογείωση!

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ