Εγκεφαλικό επεισόδιο: Αργούν να ζητήσουν ιατρική βοήθεια οι νέοι

Η επείγουσα αναζήτηση ιατρικής βοήθειας είναι καίριας σημασίας στην περίπτωση...

του εγκεφαλικού επεισοδίου. Ωστόσο αμερικανική δημοσκόπηση δείχνει ότι τα τρία τέταρτα των νεαρών ενηλίκων καθυστερούν να πάνε στο νοσοκομεία παρά τα συμπτώματα.

Σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, τα άτομα με ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο θα πρέπει να λαμβάνουν ιατρική φροντίδα εντός τριών ωρών προκειμένου να έχουν πιθανότητα αποκατάστασης της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο και ελαχιστοποίησης ή αναστροφής των βλαβών.

Ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου «Ronald Reagan» στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, με επικεφαλής τον Δρ Ντέιβιντ Λιεμπεκιντ, ρώτησαν περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, τι θα έκαναν εντός τριών ωρών από την εκδήλωση συμπτωμάτων εγκεφαλικού επεισοδίου, όπως αδυναμία, μούδιασμα και δυσκολίες όρασης ή ομιλίας.

Εξ όσων ήταν νεότεροι των 45 ετών, το ένα τρίτο δήλωσε ότι ήταν πολύ πιθανό να πάει στο νοσοκομείο. Το 73% δήλωσε ότι πιθανόν θα περίμενε να δει αν τα συμπτώματα υποχωρούσαν.

Η έγκαιρη αντιμετώπιση του εγκεφαλικού επεισοδίου είναι πιθανόν πιο σημαντική απ’ αυτή οποιουδήποτε άλλου προβλήματος υγείας. Διότι υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο ‘παράθυρο’ χορήγησης της φαρμακευτικής αγωγής, αφού ο εγκέφαλος δεν μπορεί να μείνει για πολύ χωρίς αίμα και όσο η αιμορραγία εξελίσσεται, τόσο σοβαρότερες είναι οι συνέπειες» εξηγεί ο Δρ Λιεμπεκιντ.

Συνεπώς τα αποτελέσματα της μελέτης αναδεικνύουν ένα υπαρκτό πρόβλημα και όπως επισημαίνουν οι ερευνητές και ένα έλλειμμα γνώσεις των νέων ανθρώπων για τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου και την αξία της έγκαιρης θεραπείας.

Ο καθένας μας θα πρέπει να αναγνωρίζει τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου και να αναζητά άμεσα ιατρική βοήθεια. Διότι τα επεισόδια έχουν αυξηθεί μεταξύ των ατόμων κάτω των 45 ετών. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έχουν αυξηθεί έως και 53%» καταλήγει ο Δρ Λιεμπεκιντ.

Χαρακτηριστικά συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου είναι: αδυναμία στο ένα χέρι, δυσκολία στην ομιλία, αστάθεια και μερική παράλυση του προσώπου.

Via

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Lifestyle

[Lifestyle][twocolumns]

More News

[Tv-News-Περίεργα-Αστεία-Video-fail-Photos-Jokes-Health][twocolumns]

Υγεία Ομορφιά Διατροφή

[Υγεία Ομορφιά Διατροφή][bsummary]