Αλκοόλ και hangover: Η επόμενη μέρα μετά από πολύ gin ή κρασί

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή όλοι πίνουν ένα ποτηράκι με αλκοόλ παραπάνω, αφού...

το κλίμα των Χριστουγέννων το επιτρέπει. Οι κοινωνικές υποχρεώσεις είναι αυξημένες και πολλοί επικαλούμενοι το πνεύμα των ημερών που μας καλεί να χαλαρώσουμε «του δίνουν και καταλαβαίνει» όταν πίνουν.

Έχει όμως αναρωτηθεί κανείς πώς το ποτό και κυρίως τα διαφορετικά είδη του επηρεάζουν την ψυχική διάθεση; Μας «ρίχνουν» ή μας «ζωντανεύουν», μας μελαγχολούν ή διεγείρουν τις αισθήσεις μας; Πόσο εύκολο είναι την επόμενη ημέρα να είμαστε σε απόλυτο... hangover; Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται η βρετανική Guardian, το τζιν μπορεί να προκαλέσει μέχρι και δάκρυα σε κάποιον, ενώ αντίθετα η τεκίλα είναι δυνατόν να οδηγήσει σε υπερβολική χαρά.

Βέβαια, σημαντικό ρόλο στο πόσο έντονα δημιουργείται το εκάστοτε συναίσθημα παίζει και το πόσο γρήγορα καταναλώνεται η αιθανόλη (είναι οργανική χημική ένωση στα ποτά), σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Αν θέλετε να μεθύσετε μέχρι τελικής πτώσεως, δοκιμάστε τα «πολύχρωμα» ποτά και θα βρεθείτε σε άλλο... κόσμο.

Αν θέλετε να γελάσετε λίγο παραπάνω, να χορέψετε και να περάσετε ένα όμορφο βράδυ με θετική διάθεση, το κρασί και η μπύρα είναι τα ποτά που πρέπει σίγουρα να προτιμήσετε. Προσέξτε όμως την ποιότητα κυρίως του κρασιού, καθώς όπως σημειώνουν οι ειδικοί ένα «φθηνό» κρασί μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον οργανισμό και η επόμενη μέρα να είναι σκέτος πονοκέφαλος. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το ουίσκι... Μην αναρωτηθείτε γιατί δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το hangover, έπειτα από μια βραδιά με πολύ ουίσκι.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση σαμπάνιας τους έχει «καταστρέψει», αλλά οι επιστήμονες θεωρούν πιο «ύπουλο» το κρασί. Καταναλώνεται εύκολα είτε με άδειο είτε με γεμάτο στομάχι και απορροφάται ακόμα πιο εύκολα από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα το επόμενο πρωί να είναι αρκετά δύσκολο.

Εντάξει, οι πιθανότητες να ξυπνήσετε με την τίγρη του Μάικ Τάισον και ένα μωρό αγνώστου πατρός όπως στην ταινία «Hangover», είναι μάλλον ελάχιστες, αλλά ο πονοκέφαλος, η αναγούλα, η δίψα και η κούραση είναι τα σίγουρα συμπτώματα που θα νιώσετε με το που ανοίξετε τα μάτια σας.

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ