10 φράσεις που δεν κάνουν καλό στην σχέση με το φίλο σου

Για αρχή, ας ξεκαθαρίσουμε ότι λέγοντας "δεν κάνουν καλό" δεν εννοούμε ότι αν τις πεις μία ή δύο φορές βάζεις σε κίνδυνο την σχέση σας, την σκοτώνεις και άλλες τέτοιες βαρύγδουπες... γενικεύσεις ή ότι ο φίλος σου θα σε χωρίσει την ίδια στιγμή.

Απλώς, όταν περνάει ο ενθουσιασμός του πρώτου καιρού, τότε που είναι όλα τόσο καινούρια και λαμπερά και εσύ είσαι πιο όμορφη και χαρούμενη από ποτέ, συνήθως παύουμε να φροντίζουμε την σχέση με την ίδια όρεξη. Αν δεν θέλεις να επιταχύνεις το χρόνο φθοράς της σχέσης σου, καλό είναι να αποφύγεις μερικές φράσεις. Απλώς γιατί ποτέ δεν είναι ευχάριστες ούτε για εκείνον, αλλά ούτε και για εσένα.

1. "Δεν έχουν σημασία αυτά σε μία σχέση"

Για να σου τα επισημαίνει μάλλον έχουν σημασία για εκείνον 2. "Πρέπει να μιλήσουμε"

Ποιος άνθρωπος μπορεί να παρακολουθήσει τον άλλον αμερόληπτος, ευδιάθετος και χαλαρός

και χωρίς να νιώθει λες και τον έχουν συνδέσει με την ηλεκτρική καρέκλα, όταν ο άλλος ξεκινάει την κουβέντα με αυτή την φράση; 3. "Γι' αυτό κάνεις έτσι; Ε είσαι υπερβολικός"

Την στιγμή που το λες, μπορεί αυτομάτως να παίρνεις το ρόλο της χαλαρής και της άνετης, αλλά η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε ευαίσθητα σημεία ή ευάλωτες στιγμές που ο άλλος δεν μπορεί να τις νιώσει. Δεν είναι καθόλου απίθανο λοιπόν, αργά ή γρήγορα, να βρεθείς κι εσύ στη θέση της "υπερβολικής". Δες εδώ 8 συμβουλές για να αντέξει μία σχέση από απόσταση 5. "Ωραίος ο φίλος σου, ε;"

Εχρμμ, και τι περιμένεις να σου απαντήσει ο άλλος; "Ευχαριστώ, είσαι πολύ ευγενική;" Το μόνο που θα καταφέρεις δεν είναι να φανείς κουλ, αλλά να αυξήσεις την αβολοσύνη και να μειώσεις την εμπιστοσύνη μεταξύ σας.

6. "Χαλάρωσε!"

Όχι, μην, άστο που σου λέμε. Είναι ο χειρότερος τρόπος να χαλαρώσει κάποιος όταν είναι ήδη εκτός εαυτού. 7. "Δεν σε πιστεύω (πια)"

Ουπς, αυτό μπορεί να είναι το επιστέγασμα πολλών ανασφαλειών, αλλά πάντα πονάει. Δες εδώ τη Νο1 συνήθεια που κάνει τα ζευγάρια να μένουν μαζί 8. "Ελααα, αν με αγαπάς θα το κάνεις"

Ναι, σε αγαπάει αλλά για να τον εκβιάζεις συναισθματικά, τότε μάλλον εσύ δεν τον αγαπάς και τόσο πολύ. 9. "Καλά, ο,τι πεις"

Φήμες λένε ότι όταν το λες αυτό, μπορεί να αποφεύγεις μία συζήτηση που δεν σε συμφέρει, αλλά παράλληλα επιβεβαιώνεις στον άλλον πόσο δίκιο έχει και επιβαρύνεις τη θέση σου. 10. "Ωραία, τέλος, χωρίζουμε"

Αν σε κάθε τσακωμό ένας από τους δύο λέει να χωρίσετε, αλλά μετά τα ξαναβρίσκετε τότε πρέπει να σκεφτείτε μήπως θα ήταν καλύτερα να το τηρήσετε μία φορά.

Πηγή

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ