Τέστ: Είναι η σχέση που έχεις υγιής;

Δεν χρειάζεται δύο σύντροφοι να συμφωνούν στα πάντα... και να έχουν τα ίδια γούστα για να καταφέρουν να συμβιώσουν ειρηνικά για πολλά πολλά χρόνια.

Οι προτιμήσεις στη μουσική και τις ταινίες είναι ασήμαντες μπροστά σε άλλες παραμέτρους της σχέσης που θα καθορίσουν πόσο υγιής είναι και θα είναι η σχέση στο μέλλον.

Απαντήστε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ στις παρακάτω απλές ερωτήσεις για να διαπιστώσετε κατά πόσο η δική σας σχέση θα... ζήσει για πολλά ακόμη χρόνια.

1. Λέτε πάντα αυτό που σκέφτεστε;

Μια σχέση, είτε φιλική είτε ερωτική, ανθίζει όταν μπορούμε να εκφραστούμε ελεύθερα και με ειλικρίνεια. Αυτό σημαίνει ότι κανένα θέμα δεν αποτελεί ταμπού και πως ο καθένας εκ των δύο συντρόφων έχει το χρόνο να ακούσει και να ακουστεί. Η καλή επικοινωνία αποτελεί κλειδί σε κάθε υγιή σχέση.

2. Έχετε προσωπικό χώρο;

Ακόμη κι αν ένα ζευγάρι συγκατοικεί, πρέπει ο καθένας εκ των δύο συντρόφων να έχει –κυριολεκτικά και μεταφορικά– το δικό του χώρο. Ο προσωπικός χώρος επιτρέπει στο άτομο να αφιερώσει χρόνο σε αγαπημένα χόμπι και φίλους ώστε να εξελιχθεί και να νιώθει καλά. Μόνο έτσι μπορεί να προσφέρει και στη σχέση με το σύντροφο.

3. Μαλώνετε;

Δεν γίνεται να συμφωνούμε πάντα με ένα φίλο ή το σύντροφό μας, όσο κι αν στη σχέση μας κυριαρχεί η αγάπη. Όταν ένα ζευγάρι δεν μαλώνει ποτέ, αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο καταπιέζει τις σκέψεις ή τις επιθυμίες του. Σε μια υγιή σχέση, το ζευγάρι μαλώνει παραγωγικά, αποφεύγοντας κοσμητικά επίθετα και άλλες λεκτικές επιθέσεις. Επίσης, η διαφωνία χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια για αμοιβαία κατανόηση και όχι την επικράτηση. Και το πιο σημαντικό: Όποιος από τους δύο έχει άδικο, ζητά συγγνώμη. Πηγή

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ