Επικίνδυνα τα συμπληρώματα ασβεστίου: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να τα παίρνουμε

Γιατί είναι πολύ σημαντικό να ΜΗΝ Παίρνουμε Συμπληρώματα Ασβεστίου.

Το ασβέστιο είναι ένα αλκαλικό μέταλλο της Γης που χρησιμοποιείται σε ανόργανες ενώσεις στη δομή των δοντιών και των οστών. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Τα συμπληρώματα ασβεστίου προτείνονται συχνά για την πρόληψη ή τη θεραπεία χαμηλών επιπέδων ασβεστίου στο αίμα σε άτομα που δεν παίρνουν αρκετό ασβέστιο από τη διατροφή τους. Ωστόσο, τα συμπληρώματα ασβεστίου έχουν αρνητικό αντίκτυπο

στο σώμα και προτείνεται ότι πρέπει να αυξήσουμε την πρόσληψη ασβεστίου μονάχα μέσω μιας ολοκληρωμένης διατροφής. Δημοσιευμένες εκθέσεις ανάλυσης δεδομένων αναφέρουν ότι τα συμπληρώματα ασβεστίου όχι μόνο δεν προστατεύουν τα οστά μας από τα κατάγματα άλλα στην πραγματικότητα

μπορεί και να τα αυξήσουν.. Το Αμερικανικό Περιοδικό της Κλινικής Διατροφής δημοσίευσε μελέτη το 2007, δηλώνοντας

ότι τα συμπληρώματα ασβεστίου στην πραγματικότητα μπορεί να αυξήσουν το ποσοστό των καταγμάτων του ισχίου, σε αντίθεση με τη μείωση του ποσοστού κατάγματος που δηλώνουν. Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2012, της ανάλυσης δεδομένων ΝΗΑΝΕS, βρήκαν ότι τα συμπληρώματα ασβεστίου που προσφέρουν μεγαλύτερη δόση από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση, δεν αυξάνουν τη πυκνότητα των σπονδυλικών οστών. Γιατί ΔΕΝ θα πρέπει να παίρνουμε συμπληρώματα ασβεστίου Κατά τη λήψη συμπληρωμάτων ασβεστίου, το σώμα μας εκτίθεται σε υψηλή δόση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό δεν επιτρέπει στο σώμα μας να απορροφήσει το ασβέστιο στα οστά μας, αλλά αντιθέτως περνά μέσα στα ούρα μας.. (αυξάνοντας τις

πέτρες στα νεφρά), ή κυκλοφορεί στο αίμα μας, προκαλώντας αποτιτάνωση των αρτηριών («Τροφή»: Όταν υπάρχει αποτιτάνωση στα τοιχώματα των αρτηριών, οι αρτηρίες δεν είναι ελαστικές αλλά παρουσιάζουν επικίνδυνη σκλήρυνση, με δυσάρεστες συνέπειες για τον οργανισμό και όχι μόνο στην καρδιά που αναφέρετε παρακάτω, αλλά και στον εγκέφαλο). Η υγεία της καρδιάς μας βρίσκεται σε κίνδυνο σύμφωνα με το JAMA Παθολογίας: 12.000 άτομα που έπαιρναν πάνω από 1000mg συμπληρωμάτων ασβεστίου ανά ημέρα παρουσίασαν μια αύξηση θνησιμότητας κατά 20%. Ο Δρ Ian Reid, Καθηγητής Ιατρικής και Ενδροκρινολογίας, που είναι

επίσης συγγραφέας, σχολίασε τα εξής σχετικά με πρόσφατη μελέτη: Αυτή η μελέτη παρέχει επιβεβαιωτικές αποδείξεις ότι το ασβέστιο όταν λαμβάνεται ως συμπλήρωμα φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, ενώ ακολουθώντας μια διατροφή η οποία εμπεριέχει τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο δεν φαίνεται να προκαλεί τον ίδιο κίνδυνο.’’ Και συνέχισε: ‘’Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα ασβεστίου. Θα πρέπει να παίρνετε το ασβέστιο που χρειάζεστε από τη διατροφή σας αντί να παίρνετε τα συνθετικά συμπληρώματα.’’ Εμείς, όχι μόνο θέτουμε την υγεία της καρδιάς μας σε κίνδυνο με τα συμπληρώματα ασβεστίου αλλά το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας τα συσχέτισε και με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Σουηδική μελέτη ανέφερε ένα ανησυχητικό ποσοστό θνησιμότητας, κατά 157% υψηλότερο για τις γυναίκες που λαμβάνουν συμπληρώματα ασβεστίου των 1900mg καθημερινά, σε σύγκριση με το 40% αυξημένο ποσοστό των γυναικών που λαμβάνουν μια μέτρια συμπληρωματική δόση των 600 – 1000mg καθημερινά. Τροφή»: Με τις ποσότητες ασβεστίου που δίνουν για την οστεοπόρωση θα έπρεπε να περπατάμε με έναν ακόμη σκελετό δίπλα μας και όχι η ζημιά στα οστά να συνεχίζεται ακάθεκτη!! Σας το έχω ξανά πει, ότι αυτού του είδους το συνθετικό ασβέστιο του εργαστηρίου, δεν το απορροφά ο οργανισμός, αλλά και αυτό που απορροφά ΔΕΝ βιοδιατίθεται, δεν το αναγνωρίζει, με άλλα λόγια ο οργανισμός και άρα πάει δηλαδή εκεί όπου το χρειάζεται! 600mg ασβεστίου στο σύνολο της διατροφής καθημερινά είναι επαρκής για τη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων ασβεστίου στο σώμα. Αυτό ισοδυναμεί με δύο μερίδες κόκκαλα ψαριών. Υπάρχουν και άλλες μεγάλες πηγές ασβεστίου όπως: γάλα από κατσίκες που τρέφονται με χορτάρι (οργανικό και

μη παστεριωμένο) τυρί που παρασκευάζεται από το γάλα ζώων που τρέφονται με χορτάρι γιαούρτι που παρασκευάζεται από το γάλα ζώων που τρέφονται με χορτάρι Διότι αν δεν γνωρίζετε τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου, τότε το πιθανότερο είναι να πίνετε κάτι ΣΑΝ γάλα: Επικίνδυνο κοκτέιλ 20 χημικών ουσιών σε ένα ποτήρι γάλα!

και για όσους δεν τα πάνε καλά με τα γαλακτοκομικά: ηλιόσποροι σπανάκι λάχανο σύκα και αμύγδαλα…

Με τα οποία αμύγδαλα φτιάχνουμε και το περίφημο αμυγδαλόγαλα: Φτιάχνουμε γάλα αμυγδάλου ή αμυγδαλόγαλα!

Όταν

λαμβάνουμε ασβέστιο μέσω μιας ολοκληρωμένης διατροφής, τα σώματα μας απορροφούν

το ασβέστιο με βραδύτερο ρυθμό και είμαστε σε θέση να το αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά.

Είναι εφικτό και συνιστάται η υποστήριξη της υγείας τον οστών με τις παρακάτω βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά μέσω της διατροφής σας, επειδή η έρευνα δείχνει ότι τα συμπληρώματα ασβεστίου περισσότερο βλάπτουν παρά κάνουν καλό.

Η προσθήκη Βιταμίνης D και βιταμίνης Κ2 στη διατροφή μας είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση του μεταβολισμού του ασβεστίου.. Το μαγνήσιο συμβάλλει επίσης στην υγεία των οστών. Τροφή»: Το μαγνήσιο χρειάζεται επίσης ΚΑΙ για την απορρόφηση του ασβεστίου από το σώμα, βλέπετε λοιπόν γιατί έχω «φαγωθεί» να σας λέω και να σας ξανά λέω να ΠΕΤΆΞΕΤΕ εντελώς τα συνθετικά συμπληρώματα διατροφής, γιατί εκτός από άχρηστα, ενδέχεται να είναι και εντελώς βλαβερά: Άχρηστα τα συμπληρώματα βιταμινών!

Αντί αυτών και εφόσον συντρέχει λόγος για να χρειάζεστε ενίσχυση, έχω να σας προτείνω ένα πραγματικά Δυνατό, Φυσικό Πολυβιταμινούχο προϊόν βασισμένο σε 9 ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ, που έχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και όλα μέταλλα/ιχνοστοιχεία, ένζυμα και καθώς προέρχεται από ΦΥΣΙΚΗ πηγή όλες αυτές οι ουσίες ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ μεταξύ τους, όπως περιγράφτηκε παραπάνω με τις βιταμίνες D, Κ, μαγνήσιο και ασβέστιο και ένα σωρό ακόμη ωφέλιμος συνεργίες στο σώμα!! Και εν τέλει ακόμη και αν δεν σας κάνει αυτό που σας προτείνω βρείτε κάτι άλλο αρκεί να είναι από ΦΥΣΙΚΗ πηγή και να ΑΝΑΓΡΆΦΕΤΑΙ στην ετικέτα του προϊόντος για να ξέρετε τι σας γίνεται..

Θωρακίστε τον οργανισμό σας, με φυσικές υπέρ-τροφές δοκιμασμένες στο χρόνο, για μια καλύτερη υγεία και έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής! Πηγή : LivingTraditionally

Επιμέλεια/Μετάφραση: AdRianna Gkika για τα proionta-tis-fisis.com

Via
Anna Aslan
Share on Google Plus

About senariografos

    ( ΣΧΟΛΙΑ ) Comment
    Facebook Comment