5 τρόποι για να διατηρήσεις το ξυραφάκι σου καινούργιο

Τα ξυραφάκια σου δεν κόβουν τόσο καλά ή και να κόβουν σου έχουν γεμίσει το... πόδι με πληγές. Δεν αντέχεις άλλο αυτή την κατάσταση, ο πόνος είναι αφόρητος και τα λεφτά που σπαταλάς αρκετά. Φίλη μου μην αγχώνεσαι, υπάρχει λύση.Με πέντε απλούς και εύκολους τρόπους θα τα διατηρήσεις καινούργια, χωρίς να χρειάζεσαι να αγοράζεις κάθε εβδομάδα μια κούτα.1. Καλύτερα να χρησιμοποιείς ψαλίδι ''αν χρειάζεται'' πριν ξυριστείςΑν οι τρίχες
σου έχουν μεγαλώσει αρκετά - που σίγουρα θα σου έχει συμβεί - προσπάθησε με ένα ψαλίδι να τις κόψεις λιγάκι, ειδικά στην περιοχή του μπικίνι. Με αυτό το τρόπο το ξυράφι σου δεν θα επιβαρυνθεί και η επιδερμίδα σου θα είναι εντελώς μαλακή μετά το ξύρισμα.2. Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα προϊόντα και την σωστή περιποίηση πριν και μετά το ξύρισμαΑυτό κι αν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Μια απολέπιση πριν ξυριστείς, θα διώξει τα νεκρά κύτταρα και θα βοηθήσει το ξυράφι να κυλάει καλύτερα χωρίς να σε γεμίζει με πληγές. Επίσης πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στον αφρό ξυρίσματος ή στην κρέμα που χρησιμοποιείς. Να είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν!3. Καθάριζε καλά το ξυράφιΠοτέ μην αφήνεις τρίχες πάνω στο ξυράφι.

Να το πλένεις καλά! Είναι ό,τι χειρότερο να αφήνεις το ξυράφι σου άπλυτο. Αμέσως οι λεπίδες αποδυναμώνονται.4. Να το αποθηκεύεις σε δροσερό, ξηρό σημείοΜε τίποτα μέσα στα νερά. Η υγρασία θα σκουριάσει το ξυραφάκι σου και ταυτοχρόνως θα το αποδυναμώσει. Εκτός αυτού, αυξάνεται ο κίνδυνος για βακτήρια και μύκητες. Γι αυτό προσοχή.5. Δεν το ρίχνουμε έτσι εκτεθειμένο στην τσάντα όταν ταξιδεύουμεΤουλάχιστον τύλιξε το με μια χαρτοπετσέτα γιατί αν το ρίχνεις έτσι "χύμα", θα το καταστρέψεις και θα το αφήσεις εκτεθειμένο σε μικρόβια.

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ