Έχετε βουλωμένη μύτη; Τι να κάνετε για να κοιμηθείτε καλύτερα

Αν κρυολογήσετε, τότε ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα
είναι το “μπούκωμα” στην μύτη, το οποίο σας ταλαιπωρεί, επειδή δεν σας αφήνει να αναπνέετε κανονικά.

Και το πιο ενοχλητικό σε

αυτό, είναι η ώρα που πέφτετε για ύπνο, καθώς η βουλωμένη μύτη δεν σας επιτρέπει να χαλαρώσετε και να αναπνεύσετε καλά για να έχετε καλή ποιότητα ύπνου.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε το μπούκωμα στην μύτη, όταν έχετε κρυολόγημα, προκειμένου να κοιμηθείτε καλύτερα:

Κάντε ένα ντους

Όταν έχετε κρυολόγημα, τα ιγμόρεια σας γεμίζουν με βλέννα και αυτή είναι που καθιστά δύσκολη την αναπνοή σας. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να κοιμηθείτε. Αντί να “φυσάτε” την μύτη σας όλη τη νύχτα κάθε λίγο και λιγάκι, κάντε ένα ζεστό ντους ή μπάνιο πριν πάτε για ύπνο. Ο ατμός θα βοηθήσει να καθαρίσει τα ιγμόρεια σας και να αποσυμφορήσει τη βουλωμένη μύτη.

Δοκιμάστε ένα αλατούχο διάλυμα για να διαλύσετε τη βλέννα

Αν μπορείτε να κάνετε πλύσεις με αλμυρό νερό μέσα στη ρινική οδό, θα καταφέρετε να διασπάσετε και να λεπτύνετε τη βλέννα, ώστε να σας είναι πιο εύκολο να αναπνεύσετε. Για αυτό θα χρειαστείτε ένα ειδικό σκεύος που μοιάζει με μικρό τσαγιερό. Το βάζετε από το ένα σας ρουθούνι, γέρνετε το κεφάλι σας στο πλάι και χύνετε το αλατούχο διάλυμα μέσα στη ρινική οδό, ώστε να αρχίσει να βγαίνει από το άλλο ρουθούνι. Αν δεν έχετε τέτοιο σκεύος, τότε ένα μπουκάλι σπρέι θα λειτουργήσει το ίδιο καλά.

Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα στο δωμάτιο

Ο ξηρός αέρας επιδεινώνει το πρόβλημα της αναπνοής όταν είστε κρυωμένοι. Ο υγραντήρας θα βελτιώσει την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο και θα ανακουφίσει και τον λαιμό σας από την ξηρότητα.

Φάτε μια ζεστή σούπα



Είναι η απόλυτη σπιτική θεραπεία στο κρυολόγημα. Όπως και το ζεστό μπάνιο, ο ατμός από τη σούπα μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τα ιγμόρεια σας. Επίσης, συγκεκριμένα η κοτόσουπα έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τη φλεγμονή στους άνω αεραγωγούς σας, παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν ακόμα το πώς το πετυχαίνει αυτό.


 iatropedia  ksipnistere.com
farmec.gr
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ