Ακαταστασία στο σπίτι; Έτσι θα την κάνεις να γίνει… παρελθόν

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιο όλων μας, ο χώρος που ξεκινάει και τελειώνει η κάθε μέρα μας.

Επιπλέον, ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι πάντα εκπέμπει πιο ευχάριστα συναισθήματα στους κατοίκους του, ωστόσο είναι πολύ
δύσκολο να το διατηρήσεις στην… τρίχα λόγω των καθημερινών υποχρεώσεων και των λίγων ωρών που εντέλει έχεις τη δυνατότητα να του αφιερώσεις.

Αν είσαι και εσύ μία από εμάς που δεν έχεις άπλετο χρόνο να διαθέσεις για το καθάρισμά του, ακολούθησε μερικά από τα παρακάτω γρήγορα και εύκολα tips προκειμένου να μη βρεθείς αντιμέτωπη με μια αχανή ακαταστασία την επόμενη φορά που θα πάρεις απόφαση να καθαρίσεις.

1.Πέτα τα σκουπίδια

Τα διάσπαρτα σκουπίδια στο σπίτι και ειδικά στο χώρο της κουζίνας είναι χαρακτηριστικό κάθε ακατάστατου σπιτιού. Φρόντισε λοιπόν να τα μαζέψεις και αμέσως θα καταλάβεις πως ένα μεγάλο μέρος του προβλήματός σου έχει ήδη λυθεί.

2. Βάλε πίσω στη θέση τους όσα χρησιμοποιείς

Θα γλυτώσεις από μεγάλο κόπο αν φροντίζεις έστω να τοποθετείς πίσω στη θέση του οτιδήποτε παίρνεις για να χρησιμοποιήσεις. Σκέψου μόνο πόσο γρήγορα μπορεί να γέμισε το τραπεζάκι σου με πιάτα, ποτήρια και διάφορα άλλα αντικείμενα την τελευταία φορά.

3. Συγκέντρωσε όλα όσα προορίζεις για τον ίδιο χώρο

Προκειμένου να αποφύγεις τις άσκοπες… βόλτες μέσα στο σπίτι κάθε φορά που αποφασίζεις να καθαρίσεις , αφού όλο και κάτι βρίσκεις μπροστά σου που πρέπει να πας σε άλλο δωμάτιο, συγκέντρωσε όλα τα πράγματα που πάνε αλλού και πήγαινέ τα σε ένα… δρομολόγιο.

4. Πέτα ό,τι δεν χρειάζεσαι πραγματικά

Ήρθε η ώρα να ξεχάσεις τη φράση «ας το κρατήσω κι αυτό, κάπου μπορεί να μου χρειαστεί» , και να κάνεις το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Μπορεί να σε απογοητεύσουμε όμως, όχι, δεν πρόκειται να χρειαστείς ποτέ κάτι από όλα αυτά τα άχρηστα αντικείμενα. Αντίθετα, το μόνο που καταφέρνεις είναι να σου πιάνουν πολύτιμο χώρο. Ξεφορτώσου τα!

5. Τακτοποίησε σε μόνιμες θέσεις όλα τα αντικείμενα

Υπάρχουν κάποια αντικείμενα στο σπίτι που δεν «ανήκουν» κάπου μιας και δεν έχουν μια μόνιμη θέση, με αποτέλεσμα να τα περιφέρουμε από δωμάτιο σε δωμάτιο χωρίς τέλος. Μάλλον τα περισσότερα από αυτά δεν αξίζουν κάποια θέση γι’ αυτό και δεν έχουν, οπότε φρόντισε να τα πετάξεις, ενώ όσα αποφασίσεις να κρατήσεις βάλε τα σε κάποιο μόνιμο μέρος για να ξέρεις που βρίσκονται.

Πηγή

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ