Πώς να κάνετε το άρωμά σας να διαρκέσει περισσότερο...

Το άρωμα είναι μία καθημερινή, ίσως και μηχανική κίνηση για τις περισσότερες γυναίκες. Θεωρείται, μάλιστα, ότι αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα αυτού που το φοράει... Για παράδειγμα, τα πιο έντονα και πικάντικα αρώματα φέρνουν στο μυαλό άτομα με πολλή αυτοπεποίθηση και άνετο χαρακτήρα. Τα πιο
λουλουδάτα αρώματα, από την άλλη, έχουν συνδυαστεί με άτομα ρομαντικά και χαμηλών τόνων.

Ό,τι άρωμα και να φοράτε, αναπόφευκτα θα εξατμιστεί σχετικά γρήγορα. Για να μην ψεκάζεστε με ένα ολόκληρο μπουκάλι καθημερινά, δείτε κάποιους απλούς τρόπους με τους οποίους θα το κάνετε να κρατήσει περισσότερο! Μην ανακατεύετε τις μυρωδιές Όταν πλενόμαστε, μπορεί να αναμειχθούν πολλές διαφορετικές μυρωδιές από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε: αφρόλουτρο με άρωμα καρύδας, σαμπουάν με μέλι και gel καθαρισμού προσώπου με φράουλα. Πιθανότατα θα μυρίζετε πολύ έντονα αμέσως μετά το ντους, αλλά σκεφτείτε ότι θα έχετε ανακατέψει πολλές διαφορετικές μυρωδιές. Καλό θα είναι, λοιπόν, να επιλέγετε προϊόντα που θα ανήκουν στην ίδια 'οικογένεια' με βάση το άρωμα που αναδύουν. Μπορείτε, για παράδειγμα, να προτιμήσετε μία σειρά περιποίησης του σώματος που να έχει ως βάση τα εσπεριδοειδή. Ωστόσο, τις ημέρες που θα φοράτε το χαρακτηριστικό σας άρωμα, καλό θα είναι να αφήσετε στην άκρη όλα τα καλλυντικά που μυρίζουν έντονα και να προτιμήσετε για το μπάνιο σας ένα σαπούνι που να έχει ουδέτερη ή και καθόλου μυρωδιά.

Αρωματιστείτε μετά το μπάνιο Ένα ψέκασμα μπορεί να σας φαίνεται αρκετό πριν βγείτε από το σπίτι αλλά το σίγουρο είναι ότι δε θα διαρκέσει για πολύ.

Καλό θα είναι να βάζετε άρωμα, όχι την τελευταία στιγμή, αλλά αρκετά νωρίτερα. Αμέσως μετά το μπάνιο είναι η κατάλληλη ώρα, γιατί τότε το δέρμα απορροφά πολύ πιο εύκολα την υγρασία. Μαζί με την κρέμα σώματος, λοιπόν, μην ξεχάσετε και το άρωμά σας! Το δέρμα σας έτσι θα κρατήσει το άρωμα και θα εγκλωβίσει τη μυρωδιά του. Θα δείτε, μάλιστα, ότι δεν θα χρειαστεί καν να το ανανεώσετε καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς!

Εκμεταλλευτείτε το baby oil Ο συχνότερος λόγος για τον οποίο το άρωμα εξασθενεί είναι γιατί ουσιαστικά 'κάθεται' στην επιφάνεια της επιδερμίδας και δεν απορροφάται από το δέρμα. Μία καλή λύση, λοιπόν, είναι να βάλετε baby oil στα σημεία που θα αρωματιστείτε. Έπειτα, ψεκάστε αμέσως. Το λάδι θα αιχμαλωτίσει τη μυρωδιά και το άρωμά σας θα κρατήσει πολύ περισσότερη ώρα.

Βρείτε τα κατάλληλα σημεία Λογικά θα θυμάστε τη γιαγιά σας να βάζει άρωμα σε δύο μόνο σημεία: στο εσωτερικό των καρπών της και στο λαιμό.

Μπορεί να μην ήξερε για ποιο λόγο επέλεγε μόνο αυτά τα δύο μέρη, αλλά εσείς θα μάθετε το γιατί: το άρωμα διαχέεται καλύτερα όταν το βάζετε στα σημεία που έχετε σφυγμό, στα οποία η θερμοκρασία του σώματος είναι αυξημένη. Η ζέστη που δημιουργείται βοηθάει στο να εξαπλωθεί καλύτερα η μυρωδιά. Αυτό ισχύει για το λαιμό, το εσωτερικό των αγκώνων ή ακόμα και για το σημείο πίσω από τα γόνατα. Η ηθοποιός Χάλι Μπέρι, μάλιστα, εκμυστηρεύτηκε ότι βάζει άρωμα ακόμα και στο εσωτερικό των μηρών της!

Μην τρίβετε τους καρπούς σας Πολλές γυναίκες έχουν τη συνήθεια να τρίβουν τους καρπούς τους στα σημεία που έχουν βάλει άρωμα, θεωρώντας ότι έτσι η μυρωδιά θα διαχέεται πιο εύκολα. Πρόκειται, ωστόσο, για μία κίνηση που δεν βοηθάει καθόλου.

Σύμφωνα με ειδικούς, η επιπλέον ζέστη που δημιουργείται από την τριβή, μπορεί να 'χαλάσει' τη μυρωδιά του αρώματος, ενώ κάποια συστατικά του μπορεί να χαθούν εντελώς. Το ίδιο ισχύει και για τα αρώματα με ροδέλα, τα οποία συχνά απορροφούν τη λιπαρότητα του δέρματος, νοθεύοντας έτσι τη μυρωδιά του αρώματος.

Μην το παρακάνετε πριν τα ραντεβού σας Για τις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις, συνήθως χρησιμοποιούμε και πιο ιδιαίτερα αρώματα. Όσο ωραίο και να είναι ένα άρωμα, καλό θα είναι να το χρησιμοποιούμε με μέτρο. Στόχος πρέπει να είναι το να μπορούν να διακρίνουν οι δίπλα σας την χαρακτηριστική σας μυρωδιά, χωρίς αυτό να τους γίνεται δυσάρεστο!

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ