Γάμος ανάλογα με... την προσωπικότητα

Ποιο είναι το μυστικό ενός επιτυχημένου γάμου; Οι ομοιότητες στην προσωπικότητα και τη νοοτροπία είναι η σίγουρη συνταγή... Σε μια από τις μεγαλύτερες και πλέον ολοκληρωμένες μελέτες της ψυχολογίας των σχέσεων του ζευγαριού και του γάμου, οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα παρακολούθησαν τη ζωή 291 νιόπαντρων ζευγαριών και συμπέραναν τα εξής: Οι άνθρωποι ελκύονται και παντρεύονται άτομα με τα οποία έχουν κοινά σημεία στη νοοτροπία, στη θρησκεία και στις αξίες.

Οι ομοιότητες στην προσωπικότητα έχουν τον καθοριστικό και σπουδαιότερο ρόλο στο κατά πόσο ένα ζευγάρι θα έχει μακροπρόθεσμα ένα ευτυχισμένο γάμο ή όχι.

Ομοιότητες σε χαρακτηριστικά όπως η αφοσίωση, η πιστότητα, η εξωστρέφεια, η έκφραση θετικών και αρνητικών συναισθημάτων και στη νοοτροπία και τις αξίες έχουν βασικό ρόλο στην ικανοποίηση που παίρνει κάποιος από ένα γάμο. Όταν πια θα επέλθουν οι δυσκολίες της ζωής, απαιτείται συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των συζύγων για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις πολλαπλές κρίσεις που θα περάσουν μαζί. Αν οι ομοιότητες της νοοτροπίας που τους έφεραν μαζί συνοδεύονται και από ομοιότητες στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, τότε οι πιθανότητές τους να έχουν έναν ευτυχισμένο γάμο είναι πολύ μεγαλύτερες! Μπορεί, λοιπόν, η λαϊκή ρήση να επιμένει ότι τα αντίθετα έλκονται, στην πραγματικότητα όμως είναι οι ομοιότητες στη νοοτροπία και στις αξίες που οδηγούν στη δημιουργία των σχέσεων. Πηγή

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ