Μεγάλη κατανάλωση αλατιού γνωρίζουμε πως για τους ενήλικες σημαίνει υπέρταση και αυξημένο κίνδυνο καρδιοαγγειακών νοσημάτων. Τι γίνεται όμως με τα παιδιά; Τα παιδιά δεν έχουν ακόμα σωστά ανεπτυγμένα νεφρά για να μπορούν να επεξεργαστούν το αλάτι στην διατροφή τους, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο neadiatrofis.gr.Οι επίσημες συστάσεις για την κατανάλωση σε αλάτι ανά ηλικία είναι:7-12 μηνών = 1γρ αλάτι1-3 ετών = 2γρ αλάτι4-6 ετών = 3γρ αλάτιΔεδομένου ότι το αλάτι περιέχεται ήδη στο γάλα, στα δημητριακά και στο ψωμί, δεν είναι απαραίτητο να το προσθέτουμε και στο γεύματά του.Παραδείγματα τροφίμων και περιεκτικότητας σε αλάτι που μπορεί να καταναλώνει ήδη το μικρό σας:• 1 κομμάτι κίτρινο τυρί (30γρ) = 0.5γρ αλάτι• 1 φέτα λευκό ή μάυρο ψωμί = 0.4γρ αλάτι• 30 γρ κορν φλέικς = 0.5γρ • 100 ml γάλα αγελαδινό = 0.12γρ αλάτι
Via
Via