Πού...κρύβονται τα μικρόβια στο σπίτι σας;;

Τα πιο βρώμικα μέρη ενός κατά τ’ άλλα καθαρού σπιτικού... Ανεξάρτητα από το πόσο καθαρό διατηρείτε το σπίτι σας, επιβλαβή μικρόβια και βακτήρια καραδοκούν εκεί που ούτε σας περνάει από το μυαλό.

Από τη βάση για τις οδοντόβουρτσες στο μπάνιο, μέχρι τα πόμολα στα συρτάρια και τα ντουλάπια της κουζίνας. Ανακαλύψτε παρακάτω ποια είναι τα εννιά πιο βρώμικα μέρη ενός… κατά τ’ άλλα καθαρού σπιτικού!

Συσσωρευμένη αόρατη βρωμιά

Σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια του περιοδικού Real Simple, Sarah Humphreys, η οποία μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Today, το πιο μολυσμένο με μικρόβια αντικείμενο ενός σπιτιού είναι αυτό που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι σε καθημερινή βάση: η καφετιέρα!

«Μπορεί να καθαρίζετε το φίλτρο, όμως τα έλαια από τα κατακάθια και τα μεταλλικά ιζήματα από το νερό με τον καιρό βοηθούν την ανάπτυξη βακτηρίων. Φροντίστε κάθε έξι μήνες να κάνετε αφαλάτωση στην καφετιέρα σας, ή εναλλακτικά χρησιμοποιείστε λευκό ξίδι για να την ξεπλύνετε» τόνισε η ίδια.

Ένα ακόμη αντικείμενο που αποτελεί εστία μικροβίων, αποτελεί το μπολάκι του φαγητού για τα κατοικίδια. Η ίδια προτείνει να το πλένετε καθημερινά στο πλυντήριο πιάτων και να καθαρίζετε τα λίπη που συσσωρεύονται στα πόμολα των ντουλαπιών και στα συρτάρια της κουζίνας.

Στο μπάνιο

Περνώντας στο μπάνιο, η περισσότερη «αόρατη βρωμιά» συγκεντρώνεται στους τοίχους γύρω από την λεκάνη της τουαλέτας.

«Αν δει κανείς σε αργό βίντεο τι συμβαίνει την ώρα που τραβά κανείς το καζανάκι, θα παρατηρήσει… «πυροτεχνήματα» μικροβίων που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 6 μέτρα σε ύψος» είπε η ίδια και συνέχισε: «Κάθε φορά που καθαρίζετε το μπάνιο σας, φροντίστε να μην αμελείτε τους τοίχους».

Ένας ακόμη «ένοχος» είναι η βάση για τις οδοντόβουρτσες. «Σκεφτείτε το. Τα βακτήρια ευδοκιμούν σε σκοτεινά, υγρά μέρη. Για ρίξτε μια ματιά τώρα στον πάτο της βάσης που χρησιμοποιείτε…». Μην ξεχνάτε να την καθαρίζετε συχνά και πολύ καλά.

Στο σαλόνι

Στο σαλόνι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα είναι το τηλεκοντρόλ και οι διακόπτες για τα φώτα. «Το τηλεκοντρόλ είναι πιο βρώμικο από τα χερούλια της τουαλέτας. Καθαρίστε τα με αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια» συνέχισε η Humphreys.

Εν συντομία:

Μπάνιο 1. Χαλάκι μπάνιου 2. Τοίχοι γύρω από τη λεκάνη της τουαλέτας 3. Βάση για τις οδοντόβουρτσες

Κουζίνα 1. Καφετιέρα

2. Μπολ φαγητού για κατοικίδια 3. Χερούλια από ντουλάπια και συρτάρια

Σαλόνι 1. Τηλεκοντρόλ 2. Παιχνίδια κατοικίδιων

3. Διακόπτες για τα φώτα newsbeast.gr

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ