Οι ειδικοί προειδοποιούν: Η ζάχαρη είναι εθιστική όσο και η κοκαΐνη!

Κι όμως! Η ζάχαρη είναι η νέα κοκαΐνη, προειδοποιούν οι ειδικοί επισημαίνοντας...

ότι ο εθισμός που προκαλεί η γλυκιά ουσία, είναι το ίδιο επικίνδυνη για τον οργανισμό όσο τα ναρκωτικά, το κάπνισμα και το το αλκοόλ. Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητά την άμεση επιβολή «φόρου ζάχαρης» προκειμένου να μπει φρένο στην κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων παιδικής παχυσαρκίας τα τελευταία χρόνια, παγκοσμίως. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ζάχαρη είναι εθιστική και καθορίζει τα τρόφιμα που θα καταναλώσουμε. Ο εθισμός στερεί τον έλεγχο στο άτομο να επιλέγει με βάση το τι είναι θρεπτικό για τον οργανισμό του. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι θα πρέπει οι καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση ζάχαρης αλλά και γλυκόζης σε λιγότερο από το 10% των ημερήσιων θερμίδων, τονίζοντας μάλιστα ότι η περαιτέρω μείωση σε λιγότερο από 5% παρέχει πρόσθετα οφέλη, απομακρύνοντας σημαντικά τον κίνδυνο της παχυσαρκίας και της τερηδόνας των δοντιών, που συνδέονται με την υπερκατανάλωσή της.

Ο διεθνής οργανισμός υπογραμμίζει ότι η ζάχαρη είναι εθιστική και η κατανάλωσή της προκαλεί την επιθυμία για όλο και μεγαλύτερη ποσότητα.

Όπως αναφέρει στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η Βρετανή γιατρός Σάλι Νόρτον, ειδική στην απώλεια βάρους, η υπερκατανάλωση ζάχαρης είναι το ίδιο βλαβερή για τον ανθρώπινο οργανισμό όσο τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και το κάπνισμα καθώς αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου 2 , καρκίνου και καρδιακών παθήσεων.

Σε διαφορετική έρευνα που πραγματοποίησαν Γάλλοι επιστήμονες σε ποντίκια, το πόρισμα της μελέτης τους εξέπληξε: Τα ποντίκια που είχαν εθιστεί στην κοκαΐνη, επέλεγαν την ζάχαρη αντί της κοκαΐνης για να ικανοποιήσουν τον εθισμό τους!

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ