Υπάρχουν φυσικά "όπλα" κατά της παχυσαρκίας;

Είναι γεγονός πως ο ρόλος του επιστήμονα διαιτολόγου στη «μάχη» κατά της παχυσαρκίας, είναι κεντρικός και πολυδιάστατος... Ο διαιτολόγος καλείται συχνά να ξεκαθαρίσει αμφιλεγόμενες ή και λανθασμένες αναφορές και να επαναπροσδιορίσει το πρόβλημα στη σωστή του βάση.Να ξεκαθαρίσει για παράδειγμα πως η παχυσαρκία αφορά στην υπερβολική συσσώρευση λιπώδους ιστού και όχι απλά βάρους και άρα για να προσδιορισθεί ο βαθμός παχυσαρκίας θα έπρεπε κανονικά να μετρηθεί το ποσό του λιπώδους ιστού και όχι να ανέβει απλά κάποιος στη ζυγαριά.

Να ξεκαθαρίσει επίσης πως η πλειονότητα των περιπτώσεων παχυσαρκίας δεν οφείλεται σε ενδοκρινικά ή άλλα νοσήματα, αλλά σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων σε σχέση με τις ανάγκες του οργανισμού. Και αφού το «τοπίο» ξεκαθαρίσει, ο διαιτολόγος είναι αυτός που πρέπει να οδηγήσει το άτομο που προβληματίζεται, σε μια σταδιακή αλλαγή της συμπεριφοράς του απέναντι στο φαγητό, μια αλλαγή που ίσως αποτελεί το «κλειδί» για τη πραγματική διαχείριση της νόσου. Υπό αυτό λοιπόν το πρίσμα αντιμετώπισης, η αξιοποίηση ενός εργαλείου (και όχι μιας μαγικής λύσης, που ούτε υπήρξε, ούτε πρόκειται να υπάρξει…) όπως η ουσία Litramine, μπορεί να αποβεί πολύ ουσιαστική.

Η Litramine είναι ένα κατοχυρωμένο σύμπλεγμα ινών οργανικής φυτικής προελεύσεως που καλύπτεται από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, προερχόμενο από το πεπλατυσμένο κακτώδες φύλλο της φραγκοσυκιάς (opuntia ficus-indica) και την ακακία (acacia spp.).Το μέγεθος αυτού του παντεταρισμένου συμπλέγματος και η αναλογία των αδιάλυτων και διαλυτών ινών που εμπεριέχει, καθιστούν τη λιποφιλική του ικανότητα μοναδική. Σε αυτή τη λιποφιλική της ικανότητα οφείλει η Litramine τις θετικές επιδράσεις της στην απώλεια βάρους.

Η Litramine αλληλεπιδρά με μέρος του λίπους της τροφής (έως και το 26,6%) και σχηματίζει ένα μεγάλο σύμπλεγμα ινών-λίπους. Αυτό το σύμπλεγμα ινών-λίπους δημιουργεί στο στομάχι μια γέλη (gel) η οποία δεν μπορεί να διαπεράσει το κυτταρικό τοίχωμα του λεπτού εντέρου. Η γέλη αυτή αποβάλλεται εν συνεχεία με φυσικό τρόπο. Κλινικές μελέτες υπό την καθοδήγηση της Dr. Grube (Centre of Weight Management Research Berlin, Germany) αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της Litramine τόσο στην απώλεια βάρους, όσο και στη μείωση της περιφέρειας της μέσης. Η δράση αυτή επιτυγχάνεται μέσω της φυσικής δέσμευσης και αποβολής σημαντικού μέρους του λίπους της τροφής, ενώ ουσιαστική είναι και η προαγωγή του κορεσμού, στην οποία συμβάλλει το συγκεκριμένο σύμπλεγμα φυτικών ινών.

Η Litramine συνδυάζεται σήμερα με μίγμα λιποδιαλυτών βιταμινών (A,D,E) το οποίο απελευθερώνεται σε δεύτερο επίπεδο (βάση κιρκαδιανής τεχνολογίας) και μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο διαχείρισης του προβλήματος της παχυσαρκίας, όταν συνδυάζεται με τη γνώση της ποιότητας και της ποσότητας των λιπαρών που λαμβάνει κάποιος, στο πλαίσιο μιας ήπιας προσπάθειας απώλειας βάρους

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ