5 μυστικά ομορφιάς που δεν θα σας πει ποτέ μία Γαλλίδα

Οι Γαλλίδες εδώ και πολλές δεκαετίες θεωρούνται πρότυπα ομορφιάς και στιλ. Αν και δεν είναι καθόλου της υπερβολής, καταφέρνουν να είναι ακαταμάχητες. Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό τους;... 1.Είναι Μινιμαλίστριες Οι Γαλλίδες είναι υπέρμαχες του μινιμαλισμού σε ό,τι αφορά το μακιγιάζ, τα μαλλιά και τα ρούχα τους. Θεωρούν το φυσικό styling το καλύτερο και εκτός από το κόκκινο κραγιόν, επιλέγουν φυσικό μακιγιάζ που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ώστε να εστιάζει κάποιος στη φυσική ομορφιά και όχι στο μακιγιάζ τους. Επιλέγουν σύνολα στα βασικά χρώματα όπως το μαύρο, το μπλε, το μπεζ και το λευκό. Από τα αγαπημένα τους είναι τα κολλητά τζιν, τα φαρδιά πουλόβερ και οι μπαλαρίνες, τα οποία συχνά συνδυάζουν με αξεσουάρ που αναδεικνύουν το στιλ τους και δίνουν χρώμα στο υπόλοιπο σύνολο. Τα μικρά διαμερίσματα στο Παρίσι και οι μικρές ντουλάπες τους δείχνουν ότι οι Γαλλίδες προτιμούν την ποιότητα από την ποσότητα και επιλέγουν προσεκτικά λίγα και καλά ρούχα για κάθε σεζόν στην ντουλάπα τους. Σε ό,τι αφορά τα μαλλιά τους, τα φροντίζουν αρκετά ώστε να είναι απαλά, λαμπερά και υγιή. Αποφεύγουν τις υπερβολές στο χρώμα και δεν τα εκθέτουν σε υπερβολική θερμότητα και χημικές ουσίες. Γενικά προτιμούν τα πιο απλά χτενίσματα. 2.Δίνουν Προτεραιότητα στην Περιποίηση της Επιδερμίδας Οι Γαλλίδες κυκλοφορούν με ελάχιστο μακιγιάζ, διότι έχουν άψογα περιποιημένη επιδερμίδα, η οποία αποτελεί προτεραιότητα στην καθημερινή τους υγιεινή. Αυτό δεν μας εκπλήσσει, αφού τα γαλλικά προϊόντα υπάρχουν σε κάθε γειτονιά του Παρισιού, παρέχουν ολοκληρωμένη περιποίηση και είναι τα καλύτερα παγκοσμίως. Προτιμούν να επενδύουν μελλοντικά για αψεγάδιαστο δέρμα, παρά να ξοδεύονται καλύπτοντας την κάθε τους ατέλεια.

Δεν αγαπούν τόσο το ηλιοκαμένο δέρμα ώστε να επιδιώξουν να εκτεθούν στον ήλιο, αλλά ακόμη και αν το θελήσουν, πάντα υπάρχει μία κρέμα και γι’αυτό. 3.Αγαπούν τη μεσότητα Τρώνε αγνό βούτυρο, τυρί, φρέσκο ψωμί και νόστιμα ζυμαρικά, τα οποία θεωρούνται πλούσιες τροφές, αλλά με εγκράτεια. Δεν έχει να κάνει τόσο με το τι τρώνε, αλλά με το ότι τρώνε μικρές μερίδες αργά, τακτικά και ομαδικά απολαμβάνοντας το γεύμα τους. Με αυτόν τον τρόπο μία μέση άσκηση όπως περπάτημα, ποδηλατάδα, σκι, κολύμπι ή πεζοπορία, τους αρκεί για να διατηρούν τη σιλουέτα τους. Άλλωστε το κάνουν περισσότερο για να περνούν χρόνο με άλλους εκτός σπιτιού, παρά για απώλεια βάρους. 4.Κρατούν ένα επίπεδο σε ό,τι κι αν κάνουν Ακόμη κι αν οι Γαλλίδες διασκεδάζουν ή μεθούν σε ένα πάρτι, έχουν αυτοέλεγχο ώστε να μην εκτεθούν ή γελοιοποιηθούν. Δεν θα βγούνε απεριποίητες σαν να έχουν μόλις ξυπνήσει, ούτε για να πάνε μέχρι το περίπτερο. Όπως είχε πει και η αείμνηστη Coco Chanel Δεν μπορώ να διανοηθώ πως μπορεί μία γυναίκα να φεύγει από το σπίτι της χωρίς να περιποιηθεί λίγο τον εαυτό της, από ευγένεια και μόνο. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έχεις μία συνάντηση με το πεπρωμένο, γι’αυτό είναι καλύτερα να είσαι όμορφη όταν αυτό συμβεί.” ~ Coco Chanel 5.Aποδέχονται τη φθορά του χρόνου Οι τεράστιες ποσότητες αντιρυτιδικών κρεμών και θεραπειών που υπάρχουν στη Γαλλία, δίνουν την εντύπωση πως οι Γαλλίδες τρέμουν τη φθορά του χρόνου.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, καθώς εκείνες δεν εξισώνουν τα γηρατειά με την πτώση και συνεχίζουν να φροντίζουν τον εαυτό τους και να είναι χαρούμενες με αυτόν, ακόμη και μετά τα 60. Ακόμη και αν επιλέξουν την αισθητική χειρουργική, τα αποτελέσματα είναι πολύ διακριτικά με μόνο σκοπό να αποκαταστήσουν το φυσικό και όχι να υπερβάλουν.

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Περιποίηση Προσώπου
Περιποίηση Σώματος
Στοματική Περιποίηση
Περιποίηση Μαλλιών
Ανδρική Περιποίηση
Αντηλιακή Προστασία
Παιδική Περιποίηση εργασία από το σπίτι μέσω ίντερνετ